Κόσμος

Το μουσείο που φιλοξενεί τα Γλυπτά του Παρθενώνα ζητά διευθυντή

Το μουσείο που φιλοξενεί τα Γλυπτά του Παρθενώνα στο Λονδίνο αναζητά τον αντικαταστάτη του πρώην διευθυντή του Χάρτβιχ Φίσερ, ο οποίος παραιτήθηκε εν μέσω σκανδάλου για χιλιάδες αντικείμενα που ανακαλύφθηκε ότι λείπουν ή εκλάπησαν από τη συλλογή του.

«Το Βρετανικό Μουσείο είχε μια δύσκολη χρονιά. Ήμασταν υπό ενδελεχή έλεγχο μετά την ανακάλυψη κλοπών από τη συλλογή μας και βρισκόμαστε επίσης στο επίκεντρο των παγκόσμιων συζητήσεων σχετικά με την εγκυρότητα των λεγόμενων «καθολικών μουσείων», γράφει ο Πρόεδρος του Μουσείου Τζορτζ Όσμπορν προσκαλώντας τους υποψηφίους.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Όσμπορν προλογίζει την ανακοίνωση για τη «καυτή καρέκλα» των 215.000 λιρών (250 χιλ. ευρώ) αμοιβή το χρόνο, γράφοντας ότι ο υποψήφιος επικεφαλής του μουσείου πρέπει να είναι σε θέση να θεμελιώσει στη δημόσια συζήτηση την «εγκυρότητα» της συλλογής του Μουσείου, η οποία περιέχει θησαυρούς από όλο τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο νέος διευθυντής θα πρέπει να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στο ίδρυμα με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο μετά από το ντροπιαστικό σκάνδαλο του περασμένου Αυγούστου, θα πρέπει να διαχειριστεί τις αξιώσεις αποζημίωσης, και θα πρέπει να συγκεντρώσει 1,16 δισεκατομμύρια ευρώ για μια μεγάλη ανακαίνιση. Επιπλέον θα είναι ο άνθρωπος που θα επιμεληθεί την τυχόν συμφωνία για μεταφορά των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα εάν και εφόσον καρπίσουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο κ. Όσμπορν γράφει επίσης, ότι το μουσείο αντιμετωπίζει επικρίσεις για την κατοχή αντικειμένων από όλο τον κόσμο και «έχει λάβει μέτρα για να διασφαλίσει ότι συμμετέχουμε, και ίσως οδηγούμε εγκαίρως, τις μεγάλες συζητήσεις της εποχής μας – χωρίς να πτοούμαστε».

Κάθε πιθανός διευθυντής θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος να διαχειριστεί αυτό το πλαίσιο «και να εξασφαλίσει ότι έχει επιτυχία».

Η αγγελία δημοσιεύτηκε σε ιστότοπο πρακτορείου με ημερομηνία λήξης για κατάθεση αιτήσεων τη 26η Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...