Κόσμος

Ανοίγουν ζώνες κολύμβησης στον Σηκουάνα-Η δήμαρχος θα κάνει μπάνιο στους Ολυμπιακούς

Η δήμαρχος του Παρισιού θα κάνει μπάνιο στον Σηκουάνα τον Ιούλιο, μόλις πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι και έναν χρόνο πριν από το άνοιγμα ζωνών κολύμβησης στον ποταμό που διασχίζει την γαλλική πρωτεύουσα.

Τον Ιούλιο, «θα κάνουμε μπάνιο στον Σηκουάνα», είπε η Αν Ινταλγκό στην εκδήλωση στο δημαρχιακό μέγαρο για τις ευχές για το νέο έτος. Και κάλεσε τον περιφερειάρχη του Παρισιού Μαρκ Γκιγιόμ να την συνοδεύσει σε αυτήν την «ιστορική βουτιά», «περισσότερο από 30 χρόνια μετά την υπόσχεση του Ζακ Σιράκ».

Το 1990, ο Ζακ Σιράκ, τότε δήμαρχος του Παρισιού, είχε υποσχεθεί ότι «θα κάνει μπάνιο στον Σηκουάνα ενώπιον μαρτύρων» το 1993, αλλά δεν τήρησε την υπόσχεσή του.

«Όλοι έλεγαν ότι είναι αδύνατο, αλλά εμείς το καταφέραμε», είπε σήμερα η δήμαρχος, η οποία είχε ανακοινώσει τον Ιούλιο του 2023 το άνοιγμα για το κοινό τριών περιοχών για κολύμπι το καλοκαίρι του 2025.

Η ανακοίνωση αυτή είχε γίνει με την ευκαιρία της βουτιάς που είχαν κάνει στον ποταμό οι δύο αντιδήμαρχοι Αστικής Ανάπτυξης Εμανουέλ Γκρεγκουάρ και Αθλητισμού Πιερ Ραμπαντάν. Όμως η Αλ Ινταλγκό απέφυγε τότε να τους ακολουθήσει.

Το κολύμπι στον Σηκουάνα απαγορεύτηκε στο Παρίσι εδώ και έναν αιώνα, το 1923 και διεξάγονται περιπολίες για να αποτραπούν οι βουτιές.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες διεξάγονται στο Παρίσι από τις 26 Ιουλίου μέχρι τις 11 Αυγούστου και θα εγκαινιάσουν την επιστροφή των μπάνιων στον Σηκουάνα: τα αγωνίσματα του Τριάθλου και της κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης θα εκκινήσουν από την γέφυρα του Αλεξάνδρου Γ' που ενώνει το Γκραν Παλέ με τους Ενβαλίντ.

Όμως, οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού αντιμετώπισαν σοβαρές αναποδιές το περασμένο καλοκαίρι κατά την διάρκεια των δοκιμών, εξαιτίας της ρύπανσης που προκλήθηκε από ασυνήθιστη θερινή βροχόπτωση,όπως αναφέρει το reader.gr.

Από το 2016, το γαλλικό κράτος και οι τοπικές αρχές της περιφέρειας Ιλ-ντε-Φρανς έχουν επενδύσει 1,4 δισεκατομμύριο ευρώ για να καταστήσουν τον Σηκουάνα και τον Μάρνη, τον κύριο παραπόταμό του, κατάλληλους για κολύμπι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...