Κόσμος

Βέλγιο: Βάζει υποψηφιότητα στις εκλογές ο πρώην δικαστής του «Qatargate» Μισέλ Κλεζ

Ο Μισέλ Κλεζ , πρώην δικαστής της υπόθεσης «Qatargate», βάζει υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές του Βελγίου που θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο του 2024.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 68χρονος Μισέλ Κλεζ παραιτήθηκε από την υπόθεση Qatargate τον Ιούνιο του 2023 για λόγους σύγκρουσης συμφερόντων, πρόσφατα βγήκε στη σύνταξη και τώρα αποφάσισε να αναμειχθεί με τη βελγική πολιτική.

Ο Μισέλ Κλεζ θα είναι υποψήφιος στις βελγικές εκλογές


«Ο πρώην ανακριτής του Κατάργκεϊτ, τώρα συνταξιούχος, θα είναι ο τρίτος υποψήφιος για τη Βουλή», ανακοίνωσε το κόμμα του «Défi» σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Θα είναι υποψήφιος ομοσπονδιακός βουλευτής στην τρίτη θέση στη λίστα Défi στις Βρυξέλλες. Το κόμμα Défi (Democrate Federaliste Independent) τοποθετείται στο κέντρο.

Υπενθυμίζεται ότι ο λόγος που παραιτήθηκε ο Μισέλ Κλεζ από την υπόθεση Qatargate είναι ότι ο γιος του και ο γιος της εμπλεκόμενης στην υπόθεση, βελγίδας ευρωβουλευτή Μαρί Αρενά, είχαν μαζί εταιρεία ιατρικής κάνναβης από το 2018. Τον περασμένο Ιούλιο οι βελγικές Αρχές βρήκαν στο σπίτι του γιού της Μαρί Αρενά 280.000 ευρώ σε μετρητά. Η Μαρί Αρενά μέχρι σήμερα δεν έχει ανακριθεί από τις βελγικές Αρχές, παρά τις σχέσεις της με τον φερόμενο ως «εγκέφαλο» της υπόθεσης Αντόνιο Παντσέρι. Η εισαγγελία Βρυξελλών δεν έχει υποβάλει αίτημα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να αρθεί η ασυλία της, όπως έκανε με τους ευρωβουλευτές Ταραμπέλα και Κοτσολίνο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...