Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Νέα Ζηλανδία: «Πολεμική κραυγή» έβγαλε η 21χρονη Μαορί βουλευτής (Βίντεο)

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ημέρες η νεότερη βουλευτής της Νέας Ζηλανδίας, Hana-Rawhiti Maipi-Clarke, η οποία έγινε βουλευτής στα 21 τηε.

Στην παρθενική της ομιλία στο Κοινοβούλιο, στις 12 Δεκεμβρίου, η Hana-Rawhiti Maipi-Clarke εκτέλεσε τον παραδοσιακό πολεμικό χορό των Μαορί «haka» ή αλλιώς «πολεμική κραυγή». 

Ωστόσο, το απόσπασμα έγινε viral στα social media τώρα και όλα τα διεθνή μέσα το αναμεταδίδουν. 

Σύμφωνα μάλιστα τον Guardian, η Maipi-Clarke δεν βλέπει τον εαυτό της ως πολιτικό, αλλά ως θεματοφύλακα της γλώσσας των Μαορί. 

Στην ομιλία που εκφώνησε στη συνέχεια η 21χρονη, παθιασμένη βουλευτής, υποσχέθηκε  στους ψηφοφόρους της  — «Θα πεθάνω για σας… αλλά θα ζήσω και για εσάς». 

«Φτάσαμε. Είμαστε εδώ. Πλέουμε. Πλοηγούμε, όπως έκαναν κάποτε οι πρόγονοί μας, στον μεγαλύτερο ωκεανό στον κόσμο» είπε η Hana-Rawhiti, περήφανη για την καταγωγή της. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Η Κομισιόν ενέκρινε την επόμενη φάση-Αναμένουμε την κατασκευή πρωτότυπων υπερσύγχρονων Κορβετών μέσω PESCO με στόχο το ελληνικό ΠΝ

Η χώρα μας μέσω αυτού του προγράμματος έχει μια μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης της δυνατότητας της να κατασκευάσει αρκετές...