Κόσμος

Στο έλεος της καταιγίδα Χενκ η Αγγλία: Πλημμύρες σε πολλές περιοχές-Χάος στο σιδηροδρομικό δίκτυο

Σημαντικά προβλήματα προκάλεσε η υπερχείλιση του ποταμού Τρεντ στο Νότιγχαμσιρ, αλλά και καναλιών του Τάμεση στο Λονδίνο.

Στο Χάκνεϊ Γουίκ του ανατολικού Λονδίνου 50 άνθρωποι χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους από πυροσβέστες, ενώ εκκενώθηκαν και σπίτια όπου ζούσαν κυρίως ηλικιωμένοι στις όχθες του Τρεντ.

Συνολικά εκτιμάται ότι έχουν πλημμυρίσει έως και χίλιες κατοικίες, ενώ ένα πλοίο που ήταν αγκυροβολημένο στον Τάμεση και λειτουργούσε ως μπαρ την ουσία βυθίστηκε.

Σημαντικά είναι για ακόμα μία ημέρα τα προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, με τμήματα του δικτύου να έχουν πλημμυρίσει, ράγες να έχουν καλυφθεί από λάσπη και δέντρα να έχουν ξεριζωθεί από τους ανέμους.

Μεγάλες σιδηροδρομικές εταιρείες προειδοποιούν για «σημαντική διατάραξη» του προγραμματισμού τους και καλούν το επιβατικό κοινό να ελέγχει για τυχόν ακυρώσεις και καθυστερήσεις πριν προσέλθει στους σταθμούς.

Κλειστά λόγω πλημμύρας έμειναν την Παρασκευή και ορισμένα σχολεία σε κομητείες γύρω από το Λονδίνο.

Αν και τα φαινόμενα σήμερα το πρωί έχουν υποχωρήσει, σε ισχύ παραμένουν σχεδόν 650 προειδοποιήσεις και συναγερμοί για περαιτέρω πλημμύρες, καθώς το έδαφος δεν μπορεί να απορροφήσει άλλο νερό. Τις τελευταίες τρεις ημέρες η ποσότητα του νερού κατά τόπους έχει ξεπεράσει τα 35 χιλιοστά,όπως αναφέρει ο skai.gr.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν βελτίωση των καιρικών συνθηκών το Σαββατοκύριακο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ποιο είναι το κοινό λάθος που διέπραξαν Πούτιν-Νετανιάχου-Τράμπ στους πολέμους που ενεπλάκησαν; Το νέο Δόγμα και η "περίπτωση" της Ελλάδας

Οι σύγχρονοι πόλεμοι αμφισβητούν ολοένα και περισσότερο το δόγμα περί σύντομης διάρκειας πολέμων, καθώς οι πρόσφατες...
Μέση Ανατολή 0

Δεκάδες Ισραηλινοί νεκροί ή τραυματίες στο Λίβανο ενώ παγίδες με Α/Τ πυραύλους Kornet αυξάνουν τον αριθμό των κατεστραμμένων Merkava

Οι λιβανέζοι σιίτες τρομοκράτες χρησιμοποιούν ευρέως τακτικές ανταρτοπόλεμου που είναι το πιο επικίνδυνο είδος πολέμου