Κόσμος

Κύπρος: Νέα ντοκουμέντα από προσαγωγές φοιτητών που διαμαρτύρονται για την τουρκική κατοχή του νησιού (Βίντεο)

Η ελληνική αστυνομία συνέλαβε εχθές 20 Κύπριους φοιτητές λόγω της θετικής ατζέντας. Οι εν λόγω φοιτητές θέλησαν να εκφράσουν την αντίθεση τους στην τουρκική κατοχή της Κύπρου μέσω διαμαρτρίας.

Οι φοιτητές κρατούσαν πανό με μήνυμα προς τον Ερντογάν ότι ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι και την αποχώρηση του τελευταίου Τούρκου στρατιώτη από την Κύπρο.

Μιλώντας στο Σίγμα και στις Τομές στα Γεγονότα, ο κύπριος φοιτητής, Δημήτρης Θεοχάρους, για την προσαγωγή του ιδίου και άλλων φοιτητών οι οποίοι διαμαρτύρονταν έξω από την Τουρκική Πρεσβεία ανέφερε ότι «Όταν ενημερωθήκαμε για την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα δεν μας επέτρεπε ούτε το ήθος μας ούτε η ιστορία μας να παραμείνουμε αδρανείς. Οπότε προχωρήσαμε προς την Τουρκική Πρεσβείας με πανό, διασαφηνίζοντας ότι θα παλέψουμε μέχρι την απελευθέρωση της κατεχόμενης γης. Όταν φωνάξαμε το πρώτο μας σύνθημα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προσήλθαν για να καταστείλουν την ειρηνική μας διαμαρτυρία και προχώρησαν στην προσαγωγή μας και των 27 φοιτητών, Μας μετέφεραν στην ΓΑΔΑ και παραμείναμε εκεί για τέσσερις ώρες».

Τέλος, δήλωσε ότι «Δεν μας έγινε σαφές καθόλου ο λόγος προχώρησαν στην προσαγωγή μας. Έγινε μια επαλήθευση στοιχείων εκεί στην ΓΑΔΑ και μας άφησαν ελεύθερους».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Σφαγή" της Ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας από τους Ουκρανούς-"Σαν τις μύγες" η αεράμυνα του Ζελένσκι κατέρριψε 14 Ρωσικά μαχητικά σε 2 εβδομάδες!

"Νάνος" αποδεικνύεται  στην πράξη η Ρωσική αεροπορία  απέναντι στην τρομακτική αεροπορική ισχύ του ΝΑΤΟ