Κόσμος

Σκόπια: «Όχι» από τον Στέβο Πεντάροφσκι για νέα θητεία στην προεδρία της Δημοκρατίας

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας Στέβο Πεντάροφσκι δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο να είναι εκ νέου υποψήφιος για το αξίωμα αυτό, στις επόμενες προεδρικές εκλογές.

Ο Πεντάροφσκι, απαντώντας σήμερα σε δημοσιογραφική ερώτηση εάν σκέφτεται να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για πρόεδρος της Δημοκρατίας, απάντησε μονολεκτικά: "Όχι".

Ωστόσο, λίγο μετά τη μονολεκτική του αυτή απάντηση, το Γραφείο του Στέβο Πεντάροφσκι ανέφερε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη να ειπωθεί εάν αυτός θα είναι ή όχι εκ νέου υποψήφιος για το προεδρικό αξίωμα και πως όλα εξαρτώνται από τη στήριξη των πολιτών και των κομμάτων προς το πρόσωπό του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η απάντηση αυτή του Πεντάροφσκι φέρεται να προκάλεσε κάποια πολιτική αναταραχή στον κυβερνητικό συνασπισμό, δεδομένου ότι αυτός είναι ένα από τα φαβορί για να λάβει το χρίσμα.

Το αντιπολιτευόμενο VMRO-DPMNE ανέφερε ότι θα αναδείξει τον υποψήφιό του σε κομματική εκδήλωση στις 2 Μαρτίου 2024.

Ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών στη Βόρεια Μακεδονία θα διεξαχθεί στις 24 Απριλίου 2024 και εφόσον χρειαστεί δεύτερος γύρος (αν κανείς από τους υποψηφίους δεν συγκεντρώσει ποσοστό άνω του 50% στον πρώτο γύρο), αυτός θα διεξαχθεί στις 8 Μαΐου 2024 και θα συμπέσει με τις τακτικές βουλευτικές εκλογές στη χώρα.

Ο Στέβο Πεντάροφσκι είχε εκλεγεί πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας στις τελευταίες προεδρικές εκλογές που είχαν διεξαχθεί στη χώρα τον Μάιο του 2019, ως κοινός υποψήφιος του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος του νυν πρωθυπουργού Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι και του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI του οποίου ηγείται ο Αλί Αχμέτι. Ο Πεντάροφσκι είχε επικρατήσει στις εκλογές εκείνες της υποψήφιας του VMRO-DPMNE, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ