Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Οι ΗΠΑ κλέινουν την κάνουλα με τα δισ. δολάρια για την Ουκρανία βυθίζοντας τον Ζελένσκυ στην ήττα

Το τηλεοπτικό κανάλι CNN δήλωσε ότι οι μακροπρόθεσμες εγγυήσεις στήριξης του Κιέβου από τις Ηνωμένες Πολιτείες ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων "δεν υπάρχουν πλέον" λόγω της άρνησης του Κογκρέσου να εγκρίνει την κατανομή των κονδυλίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Ρώσοι συνεχίζουν να διεξάγουν ειδική στρατιωτική επιχείρηση στο έδαφος της Ουκρανίας.

Όπως είχαμε γράψει πριν 2 ημέρες, Ο Λευκός Οίκος εξέδωσε προειδοποίηση ότι οι ΗΠΑ πρόκειται να ξεμείνουν από κεφάλαια ως βοήθεια στην Ουκρανία μέχρι το τέλος του έτους, αναφέροντας ότι η αποτυχία του Κογκρέσου να εγκρίνει νέα υποστήριξη θα «γονατίσει» το Κίεβο.Η προειδοποίηση από τη Σαλάντα Γιανγκ, τη διευθύντρια προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου, σε επιστολή προς τους ηγέτες του Κογκρέσου τη Δευτέρα, αφορά σε συγκεκριμένη εκτίμηση πλέον για τη μέχρι τώρα μείωση της οικονομικής και στρατιωτικής υποστήριξης της Ουάσιγκτον προς την Ουκρανία.

«Χωρίς τη δράση του Κογκρέσου, μέχρι το τέλος του έτους θα εξαντληθούν οι πόροι για να προμηθευτούμε περισσότερα όπλα και εξοπλισμό για την Ουκρανία και να παρέχουμε εξοπλισμό από αμερικανικά στρατιωτικά αποθέματα», αναφέρει στην επιστολή της η Γιανγκ στους πολιτικούς ηγέτες και των δύο κομμάτων.

«Δεν υπάρχει κανένα μαγικό δοχείο χρηματοδότησης για να ανταποκριθούμε αυτή τη στιγμή. Μας έχουν τελειώσει τα χρήματα - και σχεδόν ο χρόνος», είπε.

Το αίτημα του προέδρου Τζο Μπάιντεν για επείγουσα χρηματοδότηση 106 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τις μεγαλύτερες προτεραιότητές του στην εξωτερική πολιτική, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, του Ισραήλ και του Ινδο-Ειρηνικού, παραμένει σε αδιέξοδο στο Καπιτώλιο, λόγω της αυξανόμενης αντίθεσης των Ρεπουμπλικανών να βοηθήσουν το Κίεβο.

Κάποιοι γερουσιαστές, μεταξύ των οποίων η υποστήριξη στην Ουκρανία παραμένει ισχυρή, προσπαθούν να διαπραγματευτούν μια δικομματική συμφωνία που θα περιλάμβανε βοήθεια για το Κίεβο παράλληλα με νέες διαδικασίες μετανάστευσης και ασύλου για τη μείωση του αριθμού των ατόμων χωρίς έγγραφα που φτάνουν στις ΗΠΑ μέσω των νότιων συνόρων.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Σφαγή" της Ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας από τους Ουκρανούς-"Σαν τις μύγες" η αεράμυνα του Ζελένσκι κατέρριψε 14 Ρωσικά μαχητικά σε 2 εβδομάδες!

"Νάνος" αποδεικνύεται  στην πράξη η Ρωσική αεροπορία  απέναντι στην τρομακτική αεροπορική ισχύ του ΝΑΤΟ