Κόσμος

Τρόμος στο Βερολίνο: Πύρινη «κόλαση» σε χριστουγεννιάτικη αγορά

Τεράστια φωτιά ξέσπασε σε μια δημοφιλή χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο, καθώς τουρίστες εγκατέλειψαν την περιοχή και δύο άνθρωποι μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Δραματικές φωτογραφίες δείχνουν τεράστια σύννεφα καπνού να υψώνονται πάνω από την αγορά μπροστά από το «Κόκκινο Δημαρχείο» της γερμανικής πρωτεύουσας.

Δύο άνθρωποι μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο με τραυματισμούς μετά τη φωτιά, η οποία έχει πλέον σβήσει, ανέφεραν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Η φωτιά κατέκαψε δύο πάγκους που πουλούσαν εορταστικά είδη. Η Bild ισχυρίστηκε ότι καθώς τα συνεργεία της πυροσβεστικής έδιναν μάχη με τη φωτιά, δύο μικρές φιάλες αερίου εξερράγησαν.

Έρχεται μόλις μια εβδομάδα μετά τη σύλληψη δύο ατόμων στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και στο Βραδεμβούργο, όπου φέρεται να σχεδίαζαν επιθέσεις σε χριστουγεννιάτικες αγορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Σάιμον Κάλντερ, ταξιδιωτικός ανταποκριτής της Independent, δήλωσε: «Σε όλη την ηπειρωτική Ευρώπη, οι χριστουγεννιάτικες αγορές έχουν προστασία υψηλής ασφάλειας λόγω των φόβων για τρομοκρατική επίθεση – όπως είδαμε στο Βερολίνο το 2016, όταν 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση με φορτηγό.

Αυτό το περιστατικό στη γερμανική πρωτεύουσα ειναι κάπως ανησυχητικό, αλλά όλα τα σημάδια δείχνουν ότι οι Βρετανοί ταξιδιώτες επισκέπτονται τις ευρωπαϊκές χριστουγεννιάτικες αγορές σε μεγαλύτερους αριθμούς από ποτέ και οι ακυρώσεις είναι πολύ απίθανες». Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Βερολίνου δήλωσε: «Στη χριστουγεννιάτικη αγορά στο Κόκκινο Δημαρχείο, δύο πάγκοι πήραν φωτιά. «Η φωτιά έχει σβήσει.Η κατάσταση τέθηκε υπό έλεγχο».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Σφαγή" της Ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας από τους Ουκρανούς-"Σαν τις μύγες" η αεράμυνα του Ζελένσκι κατέρριψε 14 Ρωσικά μαχητικά σε 2 εβδομάδες!

"Νάνος" αποδεικνύεται  στην πράξη η Ρωσική αεροπορία  απέναντι στην τρομακτική αεροπορική ισχύ του ΝΑΤΟ