Βλαντιμίρ Πούτιν
Κόσμος

Στο στόχαστρο του Πούτιν και η Λετονία - «Μεταχειρίζεται τους Ρώσους σαν γουρούνια»

Ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου Βλαντιμίρ Πούτιν στοχοποιεί και τη Λετονία, καθώς όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild» επικαλούμενη το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, ο Ρώσος πρόεδρος άσκησε δριμεία κριτική στην κυβερνητική πολιτική σε ό,τι αφορά τη μετανάστευση των Ρώσων στο κράτος της Βαλτικής.

Χθες, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε χαρακτηριστικά ότι οι Ρώσοι στη Λετονία αντιμετωπίζονται ως «γουρούνια» από το κράτος, με βάση τις αλλαγές του μεταναστευτικού προειδοποιώντας την κυβέρνηση ότι θα υπάρξουν συνέπειες.

«Όποιος, κυριολεκτικά, αντιμετωπίζει μέρη του πληθυσμού του σαν γουρούνια, δεν θα πρέπει να εκπλαγεί αν στραφεί εναντίον του», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος, σε συνεδρίαση του ρωσικού Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

«Δεν πιστεύω ότι η ευτυχία έρχεται σε αυτούς που ακολουθούν μια τέτοια πολιτική», πρόσθεσε. Οι απειλητικές δηλώσεις του Ρώσου προέδρου σε βάρος της Λετονίας διατυπώνονται ενώ μαίνεται ο πόλεμος του Πούτιν στην Ουκρανία από τον τον Φεβρουάριο του 2022.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το Κρεμλίνο έχει συζητήσει αλλαγές στη νομοθεσία για τους μετανάστες τη Λετονία. Από τα περίπου 1,8 εκατομμύρια πολιτών στη μικρή αυτή χώρα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, περίπου ένας στους τέσσερις είναι ρωσικής καταγωγής.

«Πολλοί Ρώσοι δεν είναι πολίτες της Λετονίας. Πρέπει να το αλλάξουμε αυτό, αλλά πρέπει να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για αυτούς τους ανθρώπους», υπογράμμισε ο Πούτιν, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ