Κόσμος

Δανία: Αναπτύσσεται ο στρατός για την προστασία εβραϊκών στόχων - Φόβοι για τρομοκρατική επίθεση

Με τη συνδρομή του στρατού θα πραγματοποιείται από τις 6 Δεκεμβρίου η φύλαξη εβραϊκών και ισραηλινών χώρων στην Κοπεγχάγη.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Δανίας, ο στρατός θα βοηθήσει την αστυνομία στο έργο της ασφάλειας για όσο διάστημα χρειαστεί.  

«Η κατάσταση στο Ισραήλ και τη Γάζα ασκεί μεγάλη πίεση στην αστυνομία. Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε ότι οι ένοπλες δυνάμεις θα υποστηρίξουν την επιτήρηση εβραϊκών και ισραηλινών χώρων στην Κοπεγχάγη», όπως τη συναγωγή ή την ισραηλινή πρεσβεία, δήλωσε ο υπουργός Αμυνας Τρελς Λουντ Πούλσεν.

«Οι ανάγκες θα επανεκτιμώνται τακτικά», αναφέρει το υπουργείο στην ιστοσελίδα του. Σημειώνεται πως αρκετές διαδηλώσεις έχουν πραγματοποιηθεί, ως αντίδραση στον πόλεμο του Ισραήλ κατά της Χαμάς, σε συνδυασμό με τις πυρπολήσεις του Κορανίου που πραγματοποιήθηκαν στη σκανδιναβική χώρα.

«Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση όπου η τρομοκρατική απειλή που αντιμετωπίζει η Δανία είναι σοβαρή», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Πέτερ Χάμελγκααρντ. «Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή οδήγησε σε μια εντελώς απαράδεκτη αύξηση του αντισημιτισμού και της ανασφάλειας μεταξύ των Εβραίων στη Δανία», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το ανεξάρτητο ερευνητικό ινστιτούτο Utrikespolitiska institutet, στη Δανία ζουν από 6.000 έως 8.000 άτομα εβραϊκής θρησκείας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Το σύγχρονο ελληνικό “πυρπολικό” ΑΡΓΩ που θα σκορπίζει τον πανικό στα τουρκικά πολεμικά στην ανύπαρκτη “Γαλάζια Πατρίδα”

Δρώντας μαζικά σε ικανούς αριθμούς τα μη επανδρωμένα σκάφη του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού θα κτυπούν μέρα και νύχτα...
Ελληνοτουρκικά 0

Η ανάπτυξη του τουρκικού μαχητικού 5ης γενιάς ΚΑΑΝ μπορεί να εξελιχθεί σε "μεγάλη φούσκα"- Οι έξι (6) σημαντικοί λόγοι που το αποδεικνύουν

Η ΕΕ μέσω της  PESCO , καθώς  επίσης και κοινοπραξίες  Ευρωπαϊκών κρατών, επιχειρούν να κατασκευάσουν  μαχητικά σαφώς...