Κόσμος

Ήρθε ο χειμώνας: Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στο Λονδίνο

Οι πρώτες λευκές νιφάδες της σεζόν εθεάθησαν να πέφτουν σε μέρη της βρετανικής πρωτεύουσας, σε μία πρώτη προειδοποίηση για κύμα παγετού που θα σαρώσει τη Σκωτία μέχρι την Ανατολική Αγγλία.

Τμήματα του Ηνωμένου Βασιλείου μπορεί να καταγράψουν έως και 5 εκατοστά χιονιού, με τις θερμοκρασίες να αναμένεται να πέσουν έως και μείον 10 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές. Η θερμοκρασία στο Λονδίνο έπεσε στους -3,4 βαθμούς Κελσίου το βράδυ της Πέμπτης.

Οι μετεωρολόγοι προέβλεψαν ότι θα εξακολουθούσε να είναι γύρω στους -2 βαθμούς Κελσίου το πρωί της Παρασκευής καθώς οι Λονδρέζοι κατευθύνονταν στη δουλειά και στο σχολείο, ενώ ένας παγωμένος κρύος άνεμος επικρατούσε όλο το πρωί.

Η χαμηλότερη θερμοκρασία που καταγράφηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη διάρκεια της νύχτας ήταν -9,4 C στο Shap στην Cumbria. Μια κίτρινη προειδοποίηση για χιόνι και πάγο θα παραμείνει σε ισχύ την Παρασκευή και μέχρι τις 10 το πρωί του Σαββάτου για τις ανατολικές ακτές του Ηνωμένου Βασιλείου, που εκτείνεται από τη Σκωτία έως την Ανατολική Αγγλία. Οι προειδοποιήσεις για πάγο παραμένουν σε ισχύ για τη Βόρεια Ιρλανδία και τη νοτιοδυτική Αγγλία.

Τμήματα του νότιου Λονδίνου θα μπορούσαν να δουν «χιονοπτώσεις» το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με το BBC Weather, ενώ η Accuweather προβλέπει 31% πιθανότητα χιονόπτωσης σε μέρη της πρωτεύουσας.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ