Κόσμος

Επιμένει ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον: Είναι η κατάλληλη στιγμή να επιστρέψουν στην Ελλάδα τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Για κατάλληλη στιγμή να επιστρέψουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα έκανε λόγο ο πατέρας του πρωήν πρωθυπουργού της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, μιλώντας στην ΕΡΤ καθώς όπως είπε ο Στάνλεϊ Τζόνσον, που μίλησε και ελληνικά στην αρχή της συνέντευξής του, το μουσείο της Ακρόπολης είναι «εξαιρετικό» και είναι πολύ σημαντικό να επανενωθεί η συλλογή των Γλυπτών ως σύνολο.

Ο κ. Τζόνσον χαρακτήρισε «ατυχή στιγμή» την ακύρωση εκ μέρους του πρωθυπουργού της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ, της συνάντησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσθέτοντας ότι «θα ήταν καλό να είχε πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση». «Πρέπει να προχωρήσουμε και να θυμόμαστε ότι έχουμε κοινούς στόχους. Δεν πιστεύω ότι θα επηρεαστούν οι σχέσεις Ελλάδα-Βρετανίας» πρόσθεσε ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επανερχόμενος στο θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα ο Στάνλεϊ Τζόνσον είπε ότι «είναι η στιγμή να προχωρήσουμε το θέμα» ενώ επισήμανε ότι «υπάρχει ζήτημα αν ήρθαν νόμιμα στη Μεγάλη Βρετανία» και «θα ήταν λάθος να πιστεύει κάποιος ότι είχαν αποκτηθει νόμιμα».

Ερωτηθείς για τη στάση της βρετανικής κοινής γνώμης ο κ. Τζόνσον επικαλέστηκε τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων σύμφωνα με τα οποία από το 1998 όταν το 39% των πολιτών ήταν υπέρ της επιστροφής, το 2021 το 59% των Βρετανών απάντησε ότι τα Γλυπτά ανήκουν στην Ελλάδα ενώ μόνο το 18% δήλωσε αντίθετο.


 

 

«Η επιστροφή των Γλυπτών θα είναι συμβολική κίνηση. Έχουμε φύγει προσωρινά από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι από την ευρωπαϊκή προπτική» κατέληξε ο Στάνλεϊ Τζόνσον, ο οποίος συμπλήρωσε ότι «μπορεί η Μεγάλη Βρετανία να αποχώρησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά δεν αποχωρήσαμε από την Ευρώπη, έχουμε βαθμία εκτίμηση για την Ελλάδα που είναι στην καρδιά της Ευρώπης».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Το σύγχρονο ελληνικό “πυρπολικό” ΑΡΓΩ που θα σκορπίζει τον πανικό στα τουρκικά πολεμικά στην ανύπαρκτη “Γαλάζια Πατρίδα”

Δρώντας μαζικά σε ικανούς αριθμούς τα μη επανδρωμένα σκάφη του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού θα κτυπούν μέρα και νύχτα...
Ελληνοτουρκικά 0

Η ανάπτυξη του τουρκικού μαχητικού 5ης γενιάς ΚΑΑΝ μπορεί να εξελιχθεί σε "μεγάλη φούσκα"- Οι έξι (6) σημαντικοί λόγοι που το αποδεικνύουν

Η ΕΕ μέσω της  PESCO , καθώς  επίσης και κοινοπραξίες  Ευρωπαϊκών κρατών, επιχειρούν να κατασκευάσουν  μαχητικά σαφώς...