Κόσμος

194.000 ευρώ μάζεψαν στο Δουβλίνο για τον μετανάστη που έσωσε παιδιά κατά την επίθεση

Σε διαδικτυακό έρανο που έγινε στην Ιρλανδία μαζεύτηκαν περισσότερα από 190.000 ευρώ για τον Βραζιλιάνο μετανάστη ο οποίος την Τετάρτη βοήθησε σημαντικά στο να ακινητοποιηθεί και να συλληφθεί ο δράστης που επιτέθηκε με μαχαίρι στο Δουβλίνο.

Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επίθεση, ανάμεσά τους τρία παιδιά. Ένα από αυτά εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, όπως ανέφερε η υπουργός Δικαιοσύνης Χέλεν Μάκεντι.

Το περιστατικό πυροδότησε ταραχές στους δρόμους της ιρλανδικής πρωτεύουσας, με πρωταγωνιστές ακροδεξιούς που υποστήριξαν ότι ο δράστης ήταν αλλοδαπός. Οι ταραξίες λεηλάτησαν καταστήματα και πυρπόλησαν περιπολικά της αστυνομίας και λεωφορεία.

Σύμφωνα με το newpost.gr, η ιρλανδική αστυνομία – η οποία δεν έχει δημοσιοποιήσει την εθνικότητα του δράστη, ούτε έχει προσδιορίσει το κίνητρό του – προχώρησε σε 34 συλλήψεις για τις ταραχές.

Κόντρα στην αντιμεταναστευτική ρητορική, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας gofundme.com διοργανώθηκε έρανος με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για τον βραζιλιάνο διανομέα Κάιο Μπενίσιο. Η πρωτοβουλία τιτλοφορήθηκε «Buy Caio Benicio a pint» (σ.σ. σε ελεύθερη απόδοση «Κέρασε τον Κάιο Μπενίσιο μια μπύρα»). Ξεπέρασε όμως κάθε προσδοκία, αφού συγκεντρώθηκαν 194.000 ευρώ!

Ο βραζιλιάνος δικυκλιστής αφηγήθηκε σε δημοσιογράφους πώς βοήθησε στην ακινητοποίηση του δράστη, περίπου 50 ετών, χτυπώντας τον στο κεφάλι με το κράνος του.

Σε ανάλογο διαδικτυακό έρανο, συγκεντρώθηκαν 81.000 ευρώ για υπάλληλο βρεφονηπιακού σταθμού που προστάτευσε τα παιδιά που κινδύνευσαν από τον δράστη της επίθεσης.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ