Κόσμος

Τέλος η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ - Η τεχνητή νοημοσύνη έχει την λύση

Μια ομάδα ερευνητών από τις ΗΠΑ και τον Καναδά ανέπτυξε μια καινοτόμα μέθοδο για την πρόληψη περιστατικών οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ. Χρησιμοποιώντας Τεχνητή Νοημοσύνη έκαναν ανάλυση ηχογραφήσεων φωνής πριν και μετά την κατανάλωση αλκοόλ. Η μέθοδος επικεντρώνεται στη συχνότητα και το ύψος της φωνής.

Τα αποτελέσματα εντυπωσίασαν ακόμα και τους ερευνητές, καθώς η Τεχνητή Νοημοσύνη πέτυχε ποσοστό ακρίβειας 98% στον προσδιορισμό του επιπέδου μέθης μεταξύ των συμμετεχόντων, παρόμοιο με τα παραδοσιακά τεστ αλκοτέστ.

Αυτή η προσέγγιση θα μπορούσε πιθανότατα να ενσωματωθεί σε μοντέρνα αυτοκίνητα ή να χρησιμοποιηθεί σε συστήματα φωνητικών εντολών όπως το Alexa ή το Google Home για να αποκλείσει κάποιες εντολές εάν ανιχνευθεί κατανάλωση αλκοόλ – όπως για παράδειγμα η εκκίνηση του κινητήρα.

Ωστόσο, η πρόκληση είναι ότι οι έμπειροι ποτές μπορεί να κρύβουν τη μέθη τους λεκτικά, παρόλο που δεν είναι κατάλληλοι για οδήγηση.

Παρόλο που είναι ελπιδοφόρα, αυτή η τεχνολογία απαιτεί περαιτέρω εκτενείς μελέτες και μια ευρύτερη ποικιλία δειγμάτων φωνής για να επιβεβαιωθεί η αξιοπιστία της.

Η ανάπτυξη αυτού του συστήματος κρύβει τη δυνατότητα να προληφθεί αποτελεσματικά η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αλλά απαιτεί περαιτέρω έρευνα για μια αξιόπιστη εφαρμογή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Σφαγή" της Ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας από τους Ουκρανούς-"Σαν τις μύγες" η αεράμυνα του Ζελένσκι κατέρριψε 14 Ρωσικά μαχητικά σε 2 εβδομάδες!

"Νάνος" αποδεικνύεται  στην πράξη η Ρωσική αεροπορία  απέναντι στην τρομακτική αεροπορική ισχύ του ΝΑΤΟ