Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Επίσκεψη ΥΠΕΞ στη Ραμάλα: Συνομιλίες για την κατάσταση στη Δυτική Όχθη

Σήμερα, ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, επισκέπτεται τη Ραμάλα στη Δυτική Όχθη, όπου θα συναντηθεί με τον Παλαιστίνιο Υπουργό Εξωτερικών, Ριάντ αλ-Μαλίκι, και θα γίνει δεκτός από τον Παλαιστίνιο Πρωθυπουργό, Μοχάμαντ Σταγιέχ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές ο κ. Γεραπετρίτης αφίχθη στις 09.15 άφιξη στο αεροδρόμιο Ben Gurion και από εκεί μετέβη στη Ραμάλα. Η συνάντησή του με τον Παλαιστίνιο ομόλογό του είναι προγραμματισμένη στις 10.30 και στις 12.00 με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό, αναφέρει η ιστοσελίδα skai.gr

Σκοπός της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών και των επαφών του με την Παλαιστινιακή ηγεσία είναι η απευθείας ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση στην περιοχή και η διερεύνηση των τρόπων συμβολής της Ελλάδας στην επίτευξη ανθρωπιστικής παύσης, όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

«Μίας παύσης που θα δημιουργήσει προϋποθέσεις για βιώσιμους ανθρωπιστικούς διαδρόμους για την απρόσκοπτη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό», προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Γαλλική ομάδα μάχης θα ξεκινήσει αποστολή στην Μεσόγειο Θάλασσα-Η Γαλλία προετοιμάζεται για ναυτικό πόλεμο εναντίον Ρωσίας-Τουρκίας;

Ο ρυθμός ανάπτυξης του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και η αδυναμία των Ρώσων στην Μαύρη Θάλασσα ( λόγω ουκρανικών...