Κόσμος

Κύπρος: Ρεκόρ αφίξεων κρουαζιερόπλοιων τον Οκτώβριο στο λιμάνι Λεμεσού

Την καλύτερη μηνιαία επίδοση επιβατικής κίνησης από το 2017, από όταν ανέλαβε τη διαχείριση του τερματικού επιβατών, κατέγραψε η DP World Limassol τον περασμένο Οκτώβριο, υποδεχόμενη 31 κρουαζιερόπλοια και περί τους 48.000 επιβάτες.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της εταιρείας, οι επιβάτες κατέφθασαν στο νησί από πολλές χωρών, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, η Νότια Αμερική, η Ιταλία, η Ισπανία, η Ινδονησία, η Αυστραλία, το Ισραήλ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Το εύρος σε ό,τι αφορά τις χώρες προέλευσης κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντικό για το μελλοντικό τουριστικό ρεύμα, καθώς σύμφωνα με την Διεθνή Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA), έξι στους 10 επιβάτες τείνουν να επιστρέφουν, για μεγαλύτερης διάρκειας διακοπές, σε έναν από τους προορισμούς που έχουν επισκεφθεί στο πλαίσιο της κρουαζιέρας τους», αναφέρει η εταιρία σύμφωνα με την ιστοσελίδα sigmalive.com.

Οι επιβάτες, συνεχίζει η ανακοίνωση, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την πόλη της Λεμεσού καθώς και να συμμετάσχουν σε οργανωμένες εκδρομές σε διάφορα μέρη ενδιαφέροντος σε όλο το νησί, συμβάλλοντας σημαντικά στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Πολλοί επισκέπτες επέλεξαν τα κρασοχώρια της Λεμεσού, ενώ μεγάλη ζήτηση είχαν οι εκδρομές στο κάστρο της Πάφου και το Τρόοδος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Δικαιολογίες για πυρηνικά όπλα αναζητά η Άγκυρα-Ραβίνος του Ισραηλινού Στρατού: “Η Τουρκία είναι η γη της επαγγελίας και θα την διεκδικήσουμε” (Βίντεο)

Έρχεται κράτος του Κουρδιστάν ως σχέδιο ζώνης ασφαλείας των ΗΠΑ για τα πετρέλαια στην Μέση Ανατολή