Κόσμος

Καναδάς: Τεράστιο μωρό έσπασε το ρεκόρ βάρους (βίντεο)

Ένα μωρό που γεννήθηκε πριν από λίγες μέρες στον Καναδά είχε μια σημαντική διαφορά από τα άλλα νεογέννητα: ήταν σχεδόν διπλάσιο σε μέγεθος από το μέσο όρο. Συγκεκριμένα, το αγοράκι της Britteney Ayres, το πέμπτο παιδί της οικογένειας που ονομάστηκε Sonny, την πρώτη ημέρα της ζωής του είχε ύψος 55 εκατοστά και βάρος που πλησίαζε τα 8 κιλά. Όχι αναπάντεχα, γεννήθηκε με καισαρική τομή. Έσπασε έτσι το ρεκόρ των τελευταίων 13 χρόνων στο μαιευτήριο του Οντάριο, όπου ήρθε στον έξω κόσμο, σύμφωνα με το marieclaire.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Η οικογένεια έχει ακόμα τρία αγόρια, 6, 5 και 3 ετών, και ένα κορίτσι, 1 έτους, που επίσης γεννήθηκαν μεγαλόσωμα (το μικρότερο αγόρι και το κορίτσι, σχεδόν 7 κιλά), αν και όχι τόσο όσο ο υστερότοκος αδερφός τους.

Δείτε βίντεο του CTV News:

Ο γυναικολόγος της οικογένειας, Dr. Asa Ahimbisibwe, είπε στους δημοσιογράφους ότι περίμεναν ο Sonny να γεννηθεί μεγαλόσωμος, «αλλά όχι τόσο πολύ. Όταν τον βάλαμε στη ζυγαριά, βεβαιωθήκαμε» είπε ο γιατρός, προσθέτοντας ότι όταν είδαν το βάρος του, γιατροί και μαίες άρχισαν να ζητωκραυγάζουν.

Ο γυναικολόγος της οικογένειας, Dr. Asa Ahimbisibwe, είπε στους δημοσιογράφους ότι περίμεναν και ο Sonny να γεννηθεί μεγαλόσωμος, «αλλά όχι τόσο πολύ. Όταν τον βάλαμε στη ζυγαριά, βεβαιωθήκαμε» είπε ο γιατρός, προσθέτοντας ότι όταν είδαν το βάρος του, γιατροί και μαίες άρχισαν να ζητωκραυγάζουν.

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, το μέσο βάρος ενός νεογέννητου αγοριού είναι γύρω στα 3,5 κιλά, ενώ τα μεγαλύτερα μωρά συνήθως δεν ξεπερνούν τα 4,5 κιλά. Σύμφωνα με το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, το 1879 είχε γεννηθεί το πιο βαρύ μωρό στην ιστορία, 11 κιλών, το οποίο ωστόσο πέθανε 11 ώρες μετά τον τοκετό.

Οι γονείς του Sonny, μιλώντας στο CTV News, τόνισαν ότι το πέμπτο παιδί τους σκοπεύουν να είναι και το τελευταίο τους. Δείτε το βίντεο με το μωρό:

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...