Κόσμος

Ολλανδία: Αποστέλλει πλοίο στην Κύπρο για ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα - Αποστολή και Ιταλικού πλωτού νοσοκομείου

Η Ολλανδία ανακοίνωσε την Τετάρτη (8/11/2023) την αποστολή στρατιωτικού πλοίου στην Κύπρο, όπου θα είναι έτοιμη να παράσχει πιθανή ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, ενώ ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε είχε συνομιλίες με τον Ισραηλινό ομόλογό του, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Στην πραγματικότητα, είναι περισσότερο μια πρόθεση σε περίπτωση που χρειαστεί ανθρωπιστική βοήθεια ή εκκενώσεις», είπε ο Άλεξ Κράνενμπουργκ. «Δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση», επέμεινε, εξηγώντας ότι «πρώτα πρέπει να δημιουργηθούν ορισμένες προϋποθέσεις».

Το νησί της ανατολικής Μεσογείου προσπαθεί να δημιουργήσει έναν ανθρωπιστικό θαλάσσιο διάδρομο για την παροχή βοήθειας στο παλαιστινιακό έδαφος.

Πηγή: Agerpres.ro

Η Γάζα βρίσκεται υπό ισραηλινό αποκλεισμό από την άνευ προηγουμένου αιματηρή επίθεση που εξαπέλυσε στις 7 Οκτωβρίου η Χαμάς, το ισλαμιστικό κίνημα που ελέγχει τον θύλακα.

Πλωτό Νοσοκομείο από την Ιταλία για τους τραυματίες στη Γάζα

Η Ιταλία ανακοίνωσε επίσης την Τετάρτη ότι θα στείλει ένα πλοίο νοσοκομείο εξοπλισμένο με χειρουργικές αίθουσες στην παράκτια περιοχή της Λωρίδας της Γάζας, σημειώνει το dpa.

«Είμαστε οι πρώτοι που πραγματοποιήσαμε μια τέτοια ανθρωπιστική επιχείρηση σε αυτήν την περιοχή και ελπίζουμε ότι και άλλες χώρες θα ακολουθήσουν το παράδειγμά μας», δήλωσε στη Ρώμη ο Ιταλός υπουργός Άμυνας, Γκίντο Κροσέτο. Το πλοίο Vulcano θα χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία τραυματιών στη Λωρίδα της Γάζας.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Κόλαφος για την Τουρκία με NAVTEX από την Ελλάδα σε χώρο Αιγυπτιακής δικαιοδοσίας μετά από αίτημα του Διεθνούς Οργανισμού Ναυτιλίας

Αν αυτό δεν είναι αναγνώριση του φερέγγυου ρόλου που επιτελεί η Ελλάδα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, τι άλλο...