Κόσμος

Γερμανία: Συγχώρεση για τις σφαγές στην Τανζανία ζήτησε ο Στάινμαϊερ

Προχώρησε όμως και πέρα από αυτό: «Θα ήθελα να ζητήσω συγχώρεση για όσα έκαναν οι Γερμανοί στους προγόνους σας εδώ», είπε σε ομιλία του στην αφρικανική χώρα.

«Ό,τι συνέβη εδώ ήταν η κοινή μας ιστορία, η ιστορία των προγόνων σας και η ιστορία των προγόνων μας στη Γερμανία», πρόσθεσε.

Οι γερμανικές δυνάμεις σκότωσαν περίπου 300.000 ανθρώπους κατά την εξέγερση των Μάτζι Μάτζι to 1905-1907. Ήταν μία από τις πλέον αιματηρές αντιαποικιακές εξεγέρσεις.

Αφορμή για την εξέγερση ήταν η απαίτηση των Γερμανών να ασχοληθούν οι ντόπιοι με το μάζεμα του βαμβακιού που προορίζονταν για εξαγωγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι αποικιακές αρχές έφτασαν μάλιστα στο σημείο να εκθέσουν τα κομμένα κεφάλια ηγετών της εξέγερσης σε μουσεία στη Γερμανία. Συγγενείς του ζητούν τώρα να τους επιστραφούν τα κρανία, αφού ταυτοποιηθούν με DNA, ζήτημα το οποίο δεν απέκλεισε ο Γερμανός πρόεδρος.

Η Γερμανία κατείχε τα εδάφη της Τανζανίας, της Ρουάντα, του Μπουρούντι και μέρους της Μοζαμβίκης, τα οποία συνιστούσαν τη Γερμανική Ανατολική Αφρική.


 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Σφαγή" της Ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας από τους Ουκρανούς-"Σαν τις μύγες" η αεράμυνα του Ζελένσκι κατέρριψε 14 Ρωσικά μαχητικά σε 2 εβδομάδες!

"Νάνος" αποδεικνύεται  στην πράξη η Ρωσική αεροπορία  απέναντι στην τρομακτική αεροπορική ισχύ του ΝΑΤΟ