Κόσμος

Amazon: Αντικαθιστά εργάτες με ανθρωποειδή ρομπότ

Αυτή την εβδομάδα, η Amazon, σύμφωνα με το BBC, ξεκίνησε σε αποθήκες της μία δοκιμή με το Digit, ένα δίποδο ρομπότ, το οποίο μπορεί να πιάσει και να σηκώσει αντικείμενα. Αρχικά, η δουλειά που έχουν αναλάβει αυτά τα ρομπότ είναι να μετακινούν άδεια πλαστικά κουτιά.

Το Digit αποτελεί δημιουργία της Agility Robotics, μια startup στο Όρεγκον την οποία υποστηρίζει η Amazon. Το ρομπότ μπορεί να περπατήσει προς τα μπροστά, πίσω, πλάγια και να σκύψει. Έχει ύψος 1,75 μ., ζυγίζει 65 κ., ενώ μπορεί να σηκώσει έως 16 κιλά.

Η επιθυμία της εταιρείας να χρησιμοποιήσει ρομπότ έχει προκαλέσει φόβους για τον αντίκτυπο που θα έχει αυτό στο εργατικό δυναμικό της, το οποίο αριθμεί περίπου 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους. Ο Τάι Μπρέιντι, υψηλόβαθμο στέλεχος της Amazon Robotics, υποστήριξε πως παρότι αυτή η εξέλιξη θα καταστήσει περιττές κάποιες θέσεις εργασίας, η χρήση των ρομπότ θα δημιουργήσει νέες.

Η Amazon, σημείωσε ο Μπρέιντι απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους, θέλει να «εξαλείψει όλες τις αδιάφορες, επαναλαμβανόμενες εργασίες, που δεν απαιτούν ειδίκευση». Επέμεινε ότι οι άνθρωποι είναι «αναντικατάστατοι» στη λειτουργία της εταιρείας και απέρριψε την άποψη πως μια ημέρα η Amazon θα μπορούσε να είχε πλήρως αυτοματοποιημένες αποθήκες.

«Οι άνθρωποι έχουν τόσο κεντρικό ρόλο στη διαδικασία, με την ικανότητα σκέψης σε υψηλότερο επίπεδο και τη δυνατότητα εντοπισμού προβλημάτων. Πάντα θα χρειαζόμαστε ανθρώπους. Δεν έχω κάποιο αυτοματοποιημένο σύστημα που να λειτουργεί 100%», επεσήμανε.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Σφαγή" της Ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας από τους Ουκρανούς-"Σαν τις μύγες" η αεράμυνα του Ζελένσκι κατέρριψε 14 Ρωσικά μαχητικά σε 2 εβδομάδες!

"Νάνος" αποδεικνύεται  στην πράξη η Ρωσική αεροπορία  απέναντι στην τρομακτική αεροπορική ισχύ του ΝΑΤΟ