Κόσμος

Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο: Στόχος της κυβερνοεπίθεσης ήταν η κατασκοπεία

Στην ανακοίνωσή του, το ΔΠΔ με έδρα την Χάγη δηλώνει ότι δεν είναι ακόμη σε θέση να εξακριβώσει ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση.

«Τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα αποδεικτικά στοιχεία δείχνουν μία στοχευμένη και πολυσύνθετη επίθεση με στόχο την κατασκοπεία» αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Κατά συνέπεια, η επίθεση μπορεί να ερμηνευθεί ως σοβαρή απόπειρα υπονόμευσης της εντολής του Δικαστηρίου».

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, που έχει στην κατοχή του σημαντικά αρχεία σχετικά με εγκλήματα πολέμου, δεν αποκάλυψε αν έχουν κλαπεί στοιχεία. «Εάν υπάρξουν ενδείξεις ότι ειδικά στοιχεία που έχουν κατατεθεί στο Δικαστήριο έχουν θιγεί, θα ενημερωθούν αμέσως οι ενδιαφερόμενοι» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι εισαγγελικές Αρχές του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου ερευνούν 17 υποθέσεις που αφορούν την Ουκρανία, την Ουγκάντα, την Βενεζουέλα, το Αφγανιστάν, τις Φιλιππίνες μεταξύ άλλων.

Τον Μάρτιο, το ΔΠΔ εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης κατά του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν για την αρπαγή παιδιών από την Ουκρανία. Το Κρεμλίνο απορρίπτει τις κατηγορίες, όπως άλλωστε και την δικαιοδοσία του Δικαστηρίου.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...