Κόσμος

Ίλον Μασκ: Σκέφτεται να καταργήσει το Twitter στην Ευρώπη

Ο Ίλον Μασκ εξετάζει το ενδεχόμενο να καταργήσει την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter), στην Ευρώπη, ως απάντηση σε έναν νέο κανονισμό που ισχύει για τις διαδικτυακές πλατφόρμες, αναφέρει δημοσίευμα του ειδησεογραφικού ιστότοπου Insider.

Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της πλατφόρμας έχει συζητήσει την πιθανότητα να αφαιρέσει τη διαθεσιμότητα της εφαρμογής στην Ευρώπη ή να μπλοκάρει τους χρήστες που ζουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση υιοθέτησε τον Αύγουστο την Πράξη Ψηφιακών Υπηρεσιών (DSA), η οποία θέτει κανόνες για την πρόληψη της διάδοσης επιβλαβούς περιεχομένου, την απαγόρευση ή τον περιορισμό ορισμένων πρακτικών στόχευσης χρηστών και την ανταλλαγή ορισμένων εσωτερικών δεδομένων με ρυθμιστικές αρχές και σχετικούς ερευνητές, μεταξύ άλλων.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποίησε τον Μασκ πως έχει ενδείξεις ότι η πλατφόρμα χρησιμοποιούταν για τη διάδοση παράνομου περιεχομένου και παραπληροφόρησης, σχετικά με την επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Insider, η πλατφόρμα πιθανότατα παραβιάζει ήδη την DSA.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...