Κόσμος

Χάκερ στη Φινλανδία κατηγορείται για 21.000 εκβιασμούς

Η Δικαιοσύνη στη Φινλανδία απήγγειλε κατηγορίες σε χάκερ, ο οποίος κατηγορείται για την κλοπή δεκάδων χιλιάδων αρχείων ασθενών κέντρου ψυχοθεραπείας, για περισσότερες από 21.000 περιπτώσεις εκβιασμού.

Ο εισαγγελέας ζητά την επιβολή ποινής φυλάκισης επτά ετών στον κατηγορούμενο Αλεξαντέρι Κιβιμάκι, ο οποίος παλαιότερα ονομαζόταν Τζούλιους Κιβιμάκι. Ο ύποπτος, που κρατείται, έχει αρνηθεί ότι είναι ένοχος, αναφέρει το AFP.

Το 2018 παραβιάστηκαν τα συστήματα της φινλανδικής εταιρείας Vastaamo, η οποία επέβλεπε δεκάδες κέντρα ψυχοθεραπείας σε όλη τη χώρα και κλάπηκαν τα απόρρητα αρχεία θεραπείας δεκάδων χιλιάδων ασθενών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά την κλοπή των αρχείων, ο Κιβιμάκι προσπάθησε αρχικά να αποσπάσει περισσότερα από 360.000 ευρώ σε bitcoin από την Vastaamo σε αντάλλαγμα να μην διαρρεύσουν τα αρχεία, σύμφωνα με τον εισαγγελέα. Όταν η Vastaamo αρνήθηκε να πληρώσει, ο Κιβιμάκι άρχισε να διαρρέει τα αρχεία ως μοχλό πίεσης προς την εταιρεία.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, ο Κιβιμάκι έστελνε εκβιαστικές επιστολές σε ασθενείς ζητώντας από 200 έως 500 ευρώ για να αποτρέψει τη δημοσιοποίηση των αρχείων των συνεδριών τους.

Ο Κιβιμάκο κατηγορήθηκε επίσης για 9.598 περιπτώσεις διάδοσης πληροφοριών που παραβιάζουν την προσωπική ζωή.
 

Εναντίον του είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης τον Οκτώβριο του 2022 και τελικά συνελήφθη στην περιοχή του Παρισιού στις 3 Φεβρουαρίου.

Στο παρελθόν είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για εγκλήματα στον κυβερνοχώρο, απάτη και ξέπλυμα χρήματος, αλλά και παραβίαση δεδομένων.

Η δίκη του θα αρχίσει στις 13 Νοεμβρίου και αναμένεται να κρατήσει ως τον Φεβρουάριο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Γαλλική ομάδα μάχης θα ξεκινήσει αποστολή στην Μεσόγειο Θάλασσα-Η Γαλλία προετοιμάζεται για ναυτικό πόλεμο εναντίον Ρωσίας-Τουρκίας;

Ο ρυθμός ανάπτυξης του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και η αδυναμία των Ρώσων στην Μαύρη Θάλασσα ( λόγω ουκρανικών...