Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

ΗΠΑ: Τέλος η βοήθεια στο Αζερμπαϊτζάν, λέει ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα έπρεπε να ματαιώσουν τη βοήθεια ασφαλείας που παρέχουν στο Αζερμπαϊτζάν μετά την κατάληψη του αρμενικού θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, τον περασμένο μήνα, δήλωσε σήμερα ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Μπεν Κάρντιν, ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, σύμφωνα με το documentonews.gr.

«Καθώς ο κόσμος συνεχίζει να διαχειρίζεται τη συντονισμένη, σκόπιμη εκστρατεία εθνοκάθαρσης του Αζερμπαϊτζάν, πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα τόσο στη στήριξη των Αρμενίων που εκδιώχθηκαν όσο και στο να λογοδοτήσει το Αζερμπαϊτζάν», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο γερουσιαστής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις 20 Σεπτεμβρίου, σε μια επιχείρηση-αστραπή, οι αζέρικες δυνάμεις κατέλαβαν το Ναγκόρνο Καραμπάχ, έναν αποσχισθέντα θύλακα οι κάτοικοι του οποίου ήταν στην πλειονότητά τους Αρμένιοι. Το γεγονός αυτό πυροδότησε μια έξοδο τουλάχιστον 100.000 Αρμενίων.

Οι ΗΠΑ πρέπει να λάβουν μέτρα, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και η καταδίκη της εμπρηστικής ρητορικής, ώστε να διασφαλίσουν ότι το Αζερμπαϊτζάν δεν θα επιδιώξει να αποκτήσει άλλα εδάφη, πρόσθεσε ο Κάρντιν. Για αυτό η Ουάσινγκτον «θα έπρεπε να διακόψει τη βοήθεια στον τομέα της ασφάλειας στο Αζερμπαϊτζάν, μέχρι να σταματήσει αυτή η βάναυση εκστρατεία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Το Master plan ΗΠΑ-Ισραήλ διάνοιξης του "θαλάσσιου καναλιού Μπέν Γκουριόν" σβήνει τη Διώρυγα του Σουέζ- Έρχονται τεκτονικές αλλαγές σε Παγκόσμιο εμπόριο και άμυνα

Ισραήλ -ΗΠΑ φαίνεται ότι προωθούν  την κατασκευή του  «Καναλιού Μπεν Γκουριόν», με το οποίο θα συνδεόταν ο κόλπος της...
Ελληνοτουρκικά 0

Τρόμος για την Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) του στόλου μας από τους Τούρκους- "Άρον -άρον" ενεργοποιούν το σόναρ ανίχνευσης δυτών "Aras-2023"

Οι Τούρκοι γνωρίζουν ότι τα λιμάνια τους στα μικρασιατικά παράλια και οι κρίσιμες σταθερές εγκαταστάσεις παροχής ...