Κόσμος

Γαλλία: Αναστάτωση στο Παρίσι για την εξάπλωση κοριών ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων 2024

Κοριοί έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο Παρίσι και άλλες γαλλικές πόλεις, προκαλώντας κύμα εντομοφοβίας και εγείροντας ερωτήματα σχετικά με την υγεία και την ασφάλεια κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024

Σύμφωνα με το BBC, οι κοριοί έχει αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες και αυτή η ανοδική τάση καταγράφεται εδώ και αρκετά χρόνια.

«Κάθε τέλος του καλοκαιριού παρατηρούμε μεγάλη αύξηση των κοριών» τόνισε ο Jean-Michel Berenger, εντομολόγος στο κεντρικό νοσοκομείο της Μασσαλίας και κορυφαίος ειδικός της Γαλλίας σε θέματα που αφορούν στους κοριούς.

«Αυτό συμβαίνει επειδή οι άνθρωποι μετακινούνται κατά τη διάρκεια του Ιουλίου και του Αυγούστου και τους φέρνουν πίσω στις αποσκευές τους. Και κάθε χρόνο, η εποχική αύξηση είναι μεγαλύτερη από την προηγούμενη» συμπλήρωσε.

Οι αναφορές οτι κοριοί έχουν κάνει την εμφάνισή τους και στους κινηματογράφους δεν έχουν επιβεβαιωθεί, αλλά λαμβάνονται σοβαρά υπόψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τόσο το δημαρχείο του Παρισιού όσο και η κυβέρνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν καλούν σε δράση, δείχνοντας πόσο σοβαρά παίρνουν το θέμα - και πόσο πρέπει να προστατεύσουν την εικόνα του Παρισιού ενόψει των αγώνων του 2024.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι δεν υπάρχει «κανένας λόγος για γενικευμένο πανικό».

Παράλληλα, μιλώντας στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό LCI την Παρασκευή, ο αντιδήμαρχος του Παρισιού Emmanuel Gregoire χαρακτήρισε το φαινόμενο «ευρέως διαδεδομένο».

«Πρέπει να καταλάβετε ότι στην πραγματικότητα κανείς δεν είναι ασφαλής, προφανώς υπάρχουν παράγοντες κινδύνου, αλλά στην πραγματικότητα, μπορείτε να πιάσετε κοριούς οπουδήποτε και να τους φέρετε στο σπίτι σας» είπε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ