Κόσμος

Πειρατές σπέρνουν τον όλεθρο στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο: Κλέβουν και λεηλατούν σκάφη (βίντεο)

Τη θάλασσα της... Σομαλίας θυμίζει πλέον ο κόλπος του Σαν Φρανσίσκο, μίας εκ των πλουσιότερων και μεγαλύτερων πόλεων στις ΗΠΑ.

Ομάδες πειρατών επιτίθενται και κλέβουν ή λεηλατούν σκάφη πολυτελείας και στη συνέχεια τα βουλιάζουν στη θάλασσα, δημιουργώντας ένα υποθαλάσσιο «νεκροταφείο».

«Η ανοιχτή ακτογραμμή είναι γεμάτη με ναυάγια και εγκαταλελειμμένα πλοία. Η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί σε πραγματικά αφόρητα επίπεδα», δήλωσε ο πρώην λιμενάρχης Brock de Lappe κατά τη διάρκεια μιας ημερίδας συζήτησης στο Σαν Φρανσίσκο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Πολλά πλοία έχουν κλαπεί και λεηλατηθεί. Τα θύματα αντιμετώπισαν τους εγκληματίες για να ανακτήσουν την περιουσία τους χωρίς την υποστήριξη της αστυνομίας», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Φωνάζουν, «Βοηθήστε με, παρακαλώ, παρακαλώ. Οποιοσδήποτε να με βοηθήσει.» Και βγαίνω εκεί έξω με το καγιάκ μου με έναν προβολέα, και υπάρχει ένα ιστιοφόρο που παρασύρεται στις εκβολές, και με το καγιάκ μου το ρυμούλκωσα στην ακτή», είπε μία γυναίκα αυτόπτης μάρτυρας, η οποία δεν αποκάλυψε το όνομά της επειδή φοβόταν τα αντίποινα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τρόμος για την Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) του στόλου μας από τους Τούρκους- "Άρον -άρον" ενεργοποιούν το σόναρ ανίχνευσης δυτών "Aras-2023"

Οι Τούρκοι γνωρίζουν ότι τα λιμάνια τους στα μικρασιατικά παράλια και οι κρίσιμες σταθερές εγκαταστάσεις παροχής ...
Μέση Ανατολή 0

Το Master plan ΗΠΑ-Ισραήλ διάνοιξης του "θαλάσσιου καναλιού Μπέν Γκουριόν" σβήνει τη Διώρυγα του Σουέζ- Έρχονται τεκτονικές αλλαγές σε Παγκόσμιο εμπόριο και άμυνα

Ισραήλ -ΗΠΑ φαίνεται ότι προωθούν  την κατασκευή του  «Καναλιού Μπεν Γκουριόν», με το οποίο θα συνδεόταν ο κόλπος της...