Κόσμος

Έξαλλος ο Ερντογάν! "Η Τουρκία δεν περιμένει πλέον τίποτα από την ΕΕ-Μια νύχτα θα έρθουμε ξαφνικά"

Πυρ και μανία κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μερικές ώρες μετά τη βομβιστική επίθεση μπροστά από το υπουργείο Εσωτερικών στην Άγκυρα.

Μιλώντας ενώπιον του κοινοβουλίου, ο Τούρκος πρόεδρος χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κατά της ΕΕ λέγοντας πως πως «η Τουρκία δεν περιμένει πλέον τίποτα από την Ευρωπαϊκή Ένωση που μας έκανε να υπομένουμε στην πόρτα της 40 χρόνια. Τηρήσαμε όλες τις υποσχέσεις που έχουμε δώσει στην ΕΕ, όμως εκείνοι δεν τήρησαν σχεδόν καμία δική τους»προσθέτοντας παράλληλα πως δεν πρόκειται να ανεχθεί νέες απαιτήσεις ή όρους στη διαδικασία ένταξης της Τουρκίας.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε: «Δεν πρέπει να φεύγει από τα αυτιά μας η φράση “μια νύχτα θα έρθουμε ξαφνικά”».

Ακολούθως διαμήνυσε πως «οι τρομοκράτες δεν θα επιτύχουν ποτέ τους σκοπούς τους» και συμπλήρωσε: «Οι κακούργοι που απειλούν την ειρήνη και την ασφάλεια των πολιτών δεν πέτυχαν τους σκοπούς τους και δεν θα τους επιτύχουν ποτέ».

Κρατώντας την ίδια οργισμένη στάση, ο τούρκος πρόεδρος τόνισε πως «οι πρόσφατες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Η εικόνα που έχουμε μπροστά μας είναι ένα σημάδι ότι οι ευρωπαίοι ομόλογοί μας δεν έχουν τον παραμικρό σεβασμό για το τίμημα που έχει πληρώσει η Τουρκία για την ανεξαρτησία και το μέλλον τηςΗ Ευρώπη προετοιμάζει το τέλος της με την ανοχή των τρομοκρατών. Δεν υπάρχει καμία χώρα, καμία κοινωνία, καμία οργάνωση που να ακολουθεί εχθρική πολιτική απέναντι στην Τουρκία και να κερδίζει στο τέλος της ημέρας».

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα σήμανε συναγερμός στην Άγκυρα από το τρομοκρατικό χτύπημα στο τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, το τρομοκρατικό χτύπημα έγινε έξω από το κτήριο του υπουργείου Εσωτερικών στην Άγκυρα, ενώ 2 τρομοκράτες είναι νεκροί.

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Δικαιολογίες για πυρηνικά όπλα αναζητά η Άγκυρα-Ραβίνος του Ισραηλινού Στρατού: “Η Τουρκία είναι η γη της επαγγελίας και θα την διεκδικήσουμε” (Βίντεο)

Έρχεται κράτος του Κουρδιστάν ως σχέδιο ζώνης ασφαλείας των ΗΠΑ για τα πετρέλαια στην Μέση Ανατολή