μη επανδρωμένα οχήματα
Κόσμος

Ψυχρός Φονιάς: Στην τελική ευθεία για την απόκτηση του πρώτου Ρομποτικού Οχήματος Μάχης (RCV) ο αμερικανικός στρατός (Εικόνες)

Η αμερικανική εταιρεία HDT Global ανακοίνωσε πως ο αμερικανικός στρατός επέλεξε το πρωτότυπο του οχήματος WOLF-X για να υποστηρίξει ένα εν εξελίξει στρατιωτικό πρόγραμμα που στόχο έχει να αποκτήσουν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ένα νέο ρομποτικό όχημα μάχης. Το πρόγραμμα ονομάζεται Robotic Combat Vehicle (RCV).

Το WOLF-X είναι ένα μη επανδρωμένο σύστημα απομακρυσμένου ελέγχου (τηλεκατευθυνόμενο) που αναπτύσσεται από την βρετανική αμυντική εταιρεία BAE Systems σε συνεργασία με την εταιρεία McQ Inc, η οποία προσφέρει λύσεις στον τομέα της μηχανικής και εδρεύει στην Βιρτζίνια των ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι εταιρείες General Dynamics, Textron Systems και Oshkosh Defense συμμετέχουν και αυτές στο εν λόγω πρόγραμμα.

Κατά την διάρκεια της αρχικής φάσης του προγράμματος, η ομάδα των εταιρειών αυτών ζητήθηκε να παραδώσει δύο πρωτότυπα μέχρι το 2024. Μία ομάδα θα επιλεχθεί για να τελειοποιήσει τον σχεδιασμό του οχήματος και να παραδώσει έως και 9 πρωτότυπα του συστήματος.

Η υιοθέτηση του οχήματος προγραμματίζεται για το 2028.

«Είμαστε χαρούμενοι που το σύστημά WOLF-X μας επιλέχθηκε για την πρώτη φάση δοκιμής και αξιολόγησης του προγράμματος RCV» δήλωσε ο διευθύνοντας σύμβουλος και πρόεδρος της εταιρείας HDT Global, Kevin McSweeney.

«Η HDT Global ηγείται για περισσότερα από 12 χρόνια την παγκόσμια ανάπτυξη πρωτότυπων ρομποτικών λύσεων, ενώ το WOLF-X αντικατοπτρίζει την αφοσίωσή μας στην επίλυση περίπλοκων προβλημάτων και στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που συναντούν οι πολεμιστές μας στο σημερινό πεδίο της μάχη.»

«Το WOLF-X αποτελεί μία μοναδική και καινοτόμα λύση που παραδίδει αξιόπιστη υπερσύγχρονη τεχνολογία με ανταποκρίσιμη και ακριβή φονικότητα στο πεδίο της μάχης.»

Μπροστά Από την Εποχή του

Το WOLF-X της HDT έχει κατασκευαστεί με «ανθεκτικές, αξιόπιστες και εύκολες στην επιχείρηση και στην συντήρηση» δυνατότητες, έτσι ώστε να διατηρεί ένα πλεονέκτημα ευκινησίας και να μπορεί να ενσωματώσει μελλοντικές τεχνολογίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το όχημα 8x8 των Αμερικανών επιστημόνων διαθέτει έναν μαχητικό σχεδιασμό, χαρακτηριστικό που το καθιστά ικανό για μεταφορές ακόμη και μέσω ελικοπτέρων τύπου CH-47D Chinook.

Παράλληλα, ο προηγμένος σχηματισμός του WOLF-X επιτρέπει στο σύστημα να ενσωματώνει μία ισχυρή θωράκιση και να μεταφέρει ένα όπλο τύπου MK44 διαμετρήματος 30 χιλιοστών.

«Το HDT WOLF-X καλύπτει και με το παραπάνω όλες τις απαιτήσεις του προγράμματος RCV με τον προηγμένο του σχεδιασμό, ο οποίος έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την μελλοντική ανάπτυξη και βελτίωση του ρομποτικού οχήματος» δήλωσε ο επικεφαλής τεχνολογίας (CTO) της εταιρείας, Tom Van Doren.

GALLERY

WOLF-X
WOLF-X
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Γερμανικά Συνδικάτα πιέζουν τον Σόλτς για πώληση των Eurofighters στην Τουρκία- Ο ρόλος της Ελλάδας και η αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο

Γιατί άραγε η Τουρκία η οποία τάχα θέλει να βρεί λύσεις με ειρηνικό τρόπο με την Ελλάδα στο Αιγαίο, καίγεται για την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Επέλαση χωρίς τέλος των Ρώσων που κατέλαβαν το Αρτιομόβσκ και εισήλθαν σε Μποχντανίβκα-Στην όχθη του Δνείπερου έχουμε το δράμα εκατοντάδων Ουκρανών (Βίντεο)

Αμερικανός ειδικός: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει μέχρι τον Φεβρουάριο-Όλα δείχνουν ήττα κατά κράτος του Κιέβου...