Κόσμος

Ερντογάν: Όσοι είναι φίλοι μας κερδίζουν, όσοι είναι εχθροί μας χάνουν


«Θέλουμε να αυξήσουμε τον αριθμό των φίλων μας», επανέλαβε απόψε μετά το υπουργικό συμβούλιο ο Τούρκος πρόεδρος, φροντίζοντας ωστόσο να υπενθυμίσει ότι «όσοι είναι φίλοι με την Τουρκία κερδίζουν, όσοι είναι εχθροί της χάνουν».


«Εξετάζουμε -είπε- τον τρόπο για να αυξήσουμε τον αριθμό των φίλων μας και για το σκοπό αυτό, ασκούμε μια πολιτική που βασίζεται στην ειρήνη, το διάλογο, στο win-win, την ισότητα, την δικαιοσύνη, την ηθική και τον άνθρωπο σε όλο τον κόσμο, ξεκινώντας από το άμεσο περιβάλλον μας. Αν και μερικές φορές πρέπει να πληρώσουμε ένα τίμημα για αυτό, η Τουρκία ήταν πάντα ο νικητής μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα και η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι νικητής», ανέφερε.

«Στην αμυντική βιομηχανία, όχι μόνο καλύψαμε τις δικές μας ανάγκες, αλλά γίναμε επίσης ένας από τους πρωτοπόρους της τεχνολογίας παγκοσμίως. Είναι φυσικό η Τουρκία, ως μία χώρα που μεγαλώνει πάνω στις ισχυρές υποδομές που έχει δημιουργήσει, να μπορεί να αντιμετωπίζει το παγκόσμιο status quo σε κάθε περιοχή και σε κάθε πλατφόρμα», σημείωσε.

 

Πηγή: Sigmalive

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ