Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Ρωσία: Καταζητείται ο πρόεδρος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

"Καταζητείται στο πλαίσιο ποινικής έρευνας", ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών στη βάση δεδομένων του για τα καταζητούμενα πρόσωπα στη Ρωσία, σύμφωνα με τα κρατικά πρακτορεία ειδήσεων Tass και Ria Novosti.


Η Ρωσία προσέθεσε σήμερα τον πρόεδρο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ), τον Πολωνό Πιοτρ Χοφμάνσκι, στον κατάλογο των καταζητούμενων προσώπων χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει τον λόγο.

 

Το ΔΠΔ εξέδωσε την άνοιξη ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Βλαντίμιρ Πούτιν για τον ρόλο του στην αναγκαστική μεταφορά παιδιών από την Ουκρανία στη Ρωσία.

Αν και η Ρωσία δεν είναι μέλος του ΔΠΔ, ο Ρώσος πρόεδρος εμποδίζεται κατά συνέπεια στις διεθνές μετακινήσεις του εξαιτίας αυτής της απειλής σύλληψης. Έτσι αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη μετάβαση στη σύνοδο κορυφής των χωρών BRICS που πραγματοποιήθηκε στη Νότια Αφρική τον περασμένο Αύγουστο.

Από τον Μάιο, η Μόσχα έχει θέσει τον εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν, στο κατάλογο των καταζητούμενων προσώπων.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και η επίτροπός του για τα παιδιά, Μαρία Λβόβα-Μπελόβα, κατηγορούνται από το ΔΠΔ για έγκλημα πολέμου λόγω της "παράνομης μεταφοράς " χιλιάδων παιδιών από την Ουκρανία. Η Μόσχα απορρίπτει τις κατηγορίες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Γερμανικά Συνδικάτα πιέζουν τον Σόλτς για πώληση των Eurofighters στην Τουρκία- Ο ρόλος της Ελλάδας και η αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο

Γιατί άραγε η Τουρκία η οποία τάχα θέλει να βρεί λύσεις με ειρηνικό τρόπο με την Ελλάδα στο Αιγαίο, καίγεται για την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Επέλαση χωρίς τέλος των Ρώσων που κατέλαβαν το Αρτιομόβσκ και εισήλθαν σε Μποχντανίβκα-Στην όχθη του Δνείπερου έχουμε το δράμα εκατοντάδων Ουκρανών (Βίντεο)

Αμερικανός ειδικός: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει μέχρι τον Φεβρουάριο-Όλα δείχνουν ήττα κατά κράτος του Κιέβου...