Κόσμος

Ουκρανία: Ρωσικοί βομβαρδισμοί στο λιμάνι της Οδησσού - Ένας τραυματίας

Το νότιο λιμάνι της Οδησσού της Ουκρανίας χτυπήθηκε από ρωσικούς πυραύλους κατά τη διάρκεια της νύχτας, καταστρέφοντας λιμενικές υποδομές, αποθήκες σιτηρών, όπως ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός τη Δευτέρα.

Από τον Ιούλιο, όταν η Μόσχα αποχώρησε από τη συμφωνία για τα σιτηρά μέσω της Μαύρης Θάλασσας, η Ρωσία έχει εντείνει τις επιθέσεις στην υποδομή εξαγωγής σιτηρών της Ουκρανίας στις περιοχές της νότιας Οδησσού και του Μικολάιβ.

Η Ναταλίγια Γκουμενιούκ, εκπρόσωπος της νότιας στρατιωτικής διοίκησης της Ουκρανίας, είπε ότι η Ρωσία προφανώς «προσπαθούσε να δοκιμάσει την πυκνότητα της αεράμυνας».

Ο περιφερειακός κυβερνήτης της Οδησσού Όχελ Κιπέρ εξήγησε ότι σχεδόν 1.000 τόνοι σιτηρών βρίσκονταν στις αποθήκες που επλήγησαν από τη ρωσική επίθεση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μία γυναίκα χτυπήθηκε από θραύσματα και διακομίστηκε σε νοσοκομείο. Το υπουργείο Ενέργειας της Ουκρανίας επεσήμανε ότι από τις ρωσικές επιθέσεις υπέστη ζημιές το δίκτυο ηλεκτροδότησης, με αποτέλεσμα να διακοπεί η παροχή ρεύματος σε περισσότερους από 1.000 καταναλωτές στην περιοχή της Οδησσού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τρόμος για την Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) του στόλου μας από τους Τούρκους- "Άρον -άρον" ενεργοποιούν το σόναρ ανίχνευσης δυτών "Aras-2023"

Οι Τούρκοι γνωρίζουν ότι τα λιμάνια τους στα μικρασιατικά παράλια και οι κρίσιμες σταθερές εγκαταστάσεις παροχής ...
Μέση Ανατολή 0

Το Master plan ΗΠΑ-Ισραήλ διάνοιξης του "θαλάσσιου καναλιού Μπέν Γκουριόν" σβήνει τη Διώρυγα του Σουέζ- Έρχονται τεκτονικές αλλαγές σε Παγκόσμιο εμπόριο και άμυνα

Ισραήλ -ΗΠΑ φαίνεται ότι προωθούν  την κατασκευή του  «Καναλιού Μπεν Γκουριόν», με το οποίο θα συνδεόταν ο κόλπος της...