Κόσμος

Λίβανος: Ο στρατός διέσωσε 27 Σύρους μετανάστες - Λένε ότι πλήρωσαν μέχρι 7.000 δολάρια ο καθένας

Ο στρατός του Λιβάνου διέσωσε 27 Σύρους μετανάστες όταν βυθίστηκε το σκάφος τους στην Ανατολική Μεσόγειο, στα σύνορα των δύο χωρών.

Το Πολεμικό Ναυτικό, με τη βοήθεια της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, «διέσωσε 27 μετανάστες που επέβαιναν σε ένα φουσκωτό το οποίο βυθιζόταν στα ανοιχτά της Τσέκα», ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους οι ένοπλες δυνάμεις. Όλοι τους ήταν Σύροι.

Οι μετανάστες που επιχειρούν να φτάσουν στην Ευρώπη από τον Λίβανο συνήθως κατευθύνονται προς την Κύπρο, καθώς απέχει 175 χιλιόμετρα από τα λιβανέζικα παράλια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νωρίτερα σήμερα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν Λιβανέζο διακινητή και 42 Σύρους. Ο διακινητής οδηγούσε ένα φορτηγάκι «γεμάτο με ανθρώπους» και ομολόγησε ότι σκόπευε να τους μεταφέρει στην Κύπρο με ένα πλοιάριο.

Οι Σύροι είπαν ότι πλήρωσαν 5.000-7.000 δολάρια ο καθένας για να φτάσουν στην Ευρώπη μέσω Κύπρου.

Την Πέμπτη ο στρατός του Λιβάνου υποστήριξε ότι εμπόδισε 1.000 παράνομες διελεύσεις από τα σύνορα με τη Συρία αυτήν την εβδομάδα.

Σύμφωνα με την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (HCR), ο Λίβανος είναι η χώρα που φιλοξενεί τους περισσότερους πρόσφυγες, σε σύγκριση με τον πληθυσμό του καθώς, με βάση τα επίσημα στοιχεία, ζουν εκεί περίπου 2 εκατομμύρια Σύροι. Η λιβανέζικη οικονομία κατέρρευσε στα τέλη του 2019, ένα γεγονός που ώθησε στην έξοδο πολλούς μετανάστες, Σύρους και Παλαιστίνιους πρόσφυγες, αλλά και Λιβανέζους που αποτολμούν το επικίνδυνο ταξίδι προς την Ευρώπη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

νεκροί Βρετανοί στρατιώτες
Ένοπλες Συρράξεις 0

Αιματοχυσία στην Οδησσό! Ρωσικοί πύραυλοι αποδεκάτισαν επίλεκτη βρετανική μονάδα SAS -40 νεκρούς και τραυματίες αναφέρει Ισπανός

Παράλληλα, ρωσικές πηγές μιλούν για την εξουδετέρωση 50 Γάλλων και άλλων μισθοφόρων του ουκρανικού στρατού στο Χάρκοβο...