Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Ερντογάν: Τουρκία και Ισραήλ θα προχωρήσουν σε γεωτρήσεις για ενεργειακά κοιτάσματα

Σε κοινές προσπάθειες για γεωτρήσεις για ενεργειακά κοιτάσματα θα προβούν σύντομα η Τουρκία και το Ισραήλ, αποκάλυψε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε χθες με τον πρωυτπουργό του Ισραήλ, Μπένιαμιμ Νετανιάχου.

Ελπίζουμε ότι θα κάνουμε αυτό το βήμα χωρίς μεγάλη καθυστέρηση, είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Όπως πρόσθεσε ο Ερντογάν μιλώντας σε δημοσιογράφους την Πέμπτη, οι δύο χώρες θα λειτουργήσουν «ενεργειακά δίκτυα προς την Ευρώπη μέσω Τουρκίας».

Οι δύο χώρες έχουν συνολικό όγκο εμπορίου 9,5 δισ. δολαρίων, ενώ συμφωνούν να τον αυξήσουν τουλάχιστον στα 15 δισ. δολάρια, είπε ο Ταγίπ Ερντογάν και επισήμανε ότι με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό είχαν την ευκαιρία «να συζητήσουν τι μπορούμε να κάνουμε από κοινού στη διεθνή πολιτική» και σε ζητήματα διμερούς ενδιαφέροντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά τη συνάντηση που είχαν, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν για αμοιβαίες επισκέψεις μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, είπε ο Τούρκος πρόεδρος

Επιπλέον, ο Ερντογάν δήλωσε ότι δεν συμφωνεί με την αρνητική προσέγγιση που δείχνουν άλλοι ηγέτες προς τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ πρόσθεσε ότι η Ρωσία δεν μπορεί να αγνοηθεί.

Επανέλαβε τέλος ότι ελπίζει ότι μπορεί να βρεθεί μια λύση για την αναβίωση της Πρωτοβουλίας της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά με τη Ρωσία και την Ουκρανία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ