Κόσμος

Και όμως... αυτό είναι το φαγητό που δεν έχει αλλάξει τιμή από το 1985 μέχρι σήμερα

Ο πληθωρισμός δεν αγγίζει ένα από τα πιο διάσημα και σίγουρα το πιο οικονομικό hot dog του πλανήτη.

Σε έναν κόσμο όπου οι τιμές των τροφίμων ανεβαίνουν συνεχώς, υπάρχει ένας σιωπηλός πρωταγωνιστής που αψηφά όλες τις προσδοκίες. Ο λόγος για το διάσημο hot dog των Costco, το οποίο κοστίζει σταθερά 1,50 δολάριο από την κυκλοφορία του το 1985 μέχρι και σήμερα.

Εδώ και 38 χρόνια αυτό το εμβληματικό street food αντιστέκεται στην αμείλικτη αύξηση του κόστους στη βιομηχανία τροφίμων και δεν δίνει δεκάρα για τον πληθωρισμό. Η Costco το παρουσίασε το 1985 στο κοινό και έκτοτε η τιμή του παραμένει αμετάβλητη. Κοστίζει 1,50 δολάριο ή 1,5 λίρα (στην Αγγλία), συμπεριλαμβανομένου ενός αναψυκτικού με δωρεάν refill.

Το συγκεκριμένο hot dog δεν είναι μόνο σταθερό μέρος του μενού της αλυσίδας, αλλά έχει δημιουργήσει επίσης μια ισχυρή κοινότητα πιστών θαυμαστών σε όλο τον κόσμο. Η απήχησή του έχει εξαπλωθεί πολύ πέρα από τις πόρτες της Costco, καθιστώντας το ένα από τα πιο οικονομικά και ποιοτικά street food του πλανήτη.

Ο James Sinegal και ο Jeffrey Brotman, ιδρυτές της Costco, ούτε που φαντάζονταν το 1983, όταν και άνοιγαν το πρώτο κατάστημα της αλυσίδας στο Kirkland της Ουάσιγκτον, όταν θα γνώριζαν τέτοια αύξηση μέσα σε τόσο γρήγορο χρονικό διάστημα.

Το 1993, η Costco άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στην Ευρώπη, σηματοδοτώντας την είσοδό της στην ευρωπαϊκή αγορά. Αυτή η επέκταση αντιπροσώπευε ένα σημαντικό ορόσημο για την εταιρεία, καθώς αφορούσε την ανάγκη προσαρμογής του επιχειρηματικού της μοντέλου ώστε να προσαρμοστεί σε μια εντελώς νέα αγορά και κοινό.

Ακόμη κι έτσι, όμως, το hot dog της δεν αλλάζει τιμή!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η τουρκική μοίρα “Κόμπρα” έχει στόχο τις ελληνικές μονάδες επιφανείας στο Αιγαίο-Τρόμος στην Άγκυρα για τις 121 ελληνικές “Οχιές”

Όλα δείχνουν πλέον ότι, οι Τούρκοι ετοιμάζονται να κάνουν εξορύξεις στην Α. Μεσόγειο, και για αυτό προσαρμόζουν όλες...
ουκρανικά τηλεκατευθυνόμενα με εκρηκτικά
Ένοπλες Συρράξεις 0

Νέα ουκρανική τακτική τρόμου στο μέτωπο-Στέλνουν τηλεκατευθυνόμενα με εκρηκτικά σε ρωσικά χαρακώματα και... όποιον πάρει ο Χάρος (Εικόνα)

Αν και είναι εντυπωσιακά απλά στον σχεδιασμό τους, τα εν λόγω επίγεια drones καμικάζι έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά...
Ελληνοτουρκικά 0

Γερμανικά Συνδικάτα πιέζουν τον Σόλτς για πώληση των Eurofighters στην Τουρκία- Ο ρόλος της Ελλάδας και η αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο

Γιατί άραγε η Τουρκία η οποία τάχα θέλει να βρεί λύσεις με ειρηνικό τρόπο με την Ελλάδα στο Αιγαίο, καίγεται για την...