Κόσμος

Βρετανία: Αξιωματούχοι ζητούσαν από το Παλάτι να παρέμβει η Ελισάβετ «για τη συμπεριφορά του Τζόνσον»

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι στη Βρετανία μετέφεραν στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ την ανησυχία τους για τη συμπεριφορά του Μπόρις Τζόνσον κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αποκάλυψε το BBC.

Οι αξιωματούχοι, αναφέρει ακόμη το βρετανικό δίκτυο, πρότειναν η βασίλισσα Ελισάβετ να εκφράσει αυτή την ανησυχία στις κατ΄ιδίαν συναντήσεις της με τον Τζόνσον.

Δεν είναι πάντως σαφές ποια ήταν τα στοιχεία της συμπεριφοράς του Τζόνσον που προκάλεσαν τον προβληματισμό.

Υπήρχαν πάντως «σοβαρές ανησυχίες» στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ σχετικά με τη συμπεριφορά της κυβέρνησης Τζόνσον μετά το κλείσιμο της Βουλής το καλοκαίρι του 2019 για πέντε εβδομάδες. Η διακοπή λειτουργίας, που τυπικά είχε πραγματοποιηθεί από τη βασίλισσα, αργότερα κρίθηκε παράνομη από το Ανώτατο Δικαστήριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι αποκαλύψεις έγιναν από τη δημοσιογράφο Λόρα Κούνσμπεργκ, η οποία έχει μακρά παρουσία στο πολιτικό ρεπορτάζ. Σε ντοκιμαντέρ της για το βρετανικό δίκτυο καταγράφει τις ταραχώδεις πτυχές της βρετανικής πολιτικής από το 2016 ως το 2022.

Το BBC προσθέτει ότι τον Μάιο του 2020, κατά το πρώτο lockdown, καταγραφόταν ένταση μεταξύ του πολικού γραφείου του τότε πρωθυπουργού Τζόνσον και της Δημόσιας Διοίκησης. Συχνά ήταν τα περιστατικά ανάμεσα στον Ντόμινικ Κάμινγκς, τον αμφιλεγόμενο προσωπάρχη του πρώην πρωθυπουργού, και τον επικεφαλής της Δημόσιας Υπηρεσίας, σερ Μαρκ Σέντγουιλ, που αργότερα αποχώρησε. Πρόσωπα με γνώση του θέματος μιλούν για «τοξική ατμόσφαιρα».

«Πρέπει κάποιος να υπενθυμίσει στον Τζόνσον το Σύνταγμα», έλεγαν τότε αξιωματούχοι, αναφέρει το BBC.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά” άναψε στον Μακρόν ο Ερντογάν-Ενισχύσεις από τον γαλλικό στρατό έφθασαν στη Νέα Καληδονία που “ καίγεται” από άκρη σε άκρη

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες (DGSI) βλέπουν ξεκάθαρα πλεκτάνη πίσω από την εξέγερση από τις τουρκικές μυστικές...