ρουμάνικο τεθωρακισμένο βρέθηκε σε αυλή σπιτιού
Κόσμος

Απίστευτο Ατύχημα στην Ρουμανία: Τεθωρακισμένο του ΝΑΤΟ γκρέμισε φράχτη και βρέθηκε σε αυλή σπιτιού! (Βίντεο)

Τις τελευταίες ώρες συνέβη ένα ατύχημα με ένα τεθωρακισμένο τροχοφόρο του ΝΑΤΟ στην Κοβάσνα της Ρουμανίας. Το όχημα μάχης διέλυσε τον φράχτη μίας κατοικίας και κατέληξε στην αυλή του σπιτιού. Ο ρουμάνικος στρατός ερευνά το περιστατικό αυτήν την στιγμή.

Ένα Τρελό Ατύχημα

Λίγο πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τοπικές αναφορές ένα τεθωρακισμένο όχημα που ανήκει στην ομάδα μάχης με έδρα το Κίνσου της Ρουμανίας ενεπλάκη σε ατύχημα. 

Βάση άρθρου της ρουμάνικης σελίδας Digi24, η οποία επικαλείται πληροφορίες από δική της πηγή, οι στρατιώτες που οδηγούσαν επέστρεφαν από μία στρατιωτική άσκηση με ένα στρατιωτικό κομβόι την στιγμή του ατυχήματος. Σε κάποιο σημείο της επιστροφής, το τεθωρακισμένο όχημα βγήκε εκτός δρόμου, έριξε τον φράχτη μίας κατοικίας και κατέληξε στην αυλή του σπιτιού.

Για αρκετά δεκάδες λεπτά εμποδίστηκε η κυκλοφορία στην περιοχή του ατυχήματος, σύμφωνα με την ρουμάνικη σελίδα.

Ως αποτέλεσμα του περιστατικού, ο στρατός της χώρας ξεκίνησε μία έρευνα με σκοπό να βρεθούν τα ακριβή αίτια του ατυχήματος και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες. 

Όσον αφορά την Κοβάσνα, πρόκειται για μία πόλη στην ομώνυμη περιφέρεια, η οποία βρίσκεται στην Τρανσυλβανία της Ρουμανίας. Βρίσκεται σε υψόμετρο 550 με 600 μέτρων και έχει μεγάλα ποσοστά ουγγρικού πληθυσμού. 

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστος ο ακριβής τύπος του τεθωρακισμένου που εκτράπηκε από την πορεία του, όπως άγνωστο είναι εάν τραυματίστηκε κάποιος στρατιώτης στο εν λόγω περιστατικό.

Όταν Είχε Βουλιάξει... «Πιράνχα»!

Το πρόσφατο ατυχές γεγονός πως θύμισε μία άλλη είδηση που καλύψαμε φέτος, όταν ένα ρουμάνικο τεθωρακισμένο με αμφίβιες δυνατότητες βυθίστηκε στον ποταμό Δούναβη, πάλι σε στρατιωτική άσκηση της νατοϊκής συμμαχίας.

Επρόκειτο συγκεκριμένα για ένα όχημα τύπου Piranha 3, το οποίο ξεκίνησε να βουλιάζει κατά την διάρκεια της προσπάθειάς του να διασχίσει τμήμα του ποταμού. Φαίνεται πως κάτι δεν λειτούργησε όπως έπρεπε, ίσως από κάποιο ανθρώπινο λάθος ή τεχνικό ελάττωμα και παρά τις αμφίβιες δυνατότητές του το ρουμάνικο τεθωρακισμένο βρέθηκε εν τέλει στον πάτο του ποταμού.

Τότε είχε δημοσιευθεί και ένα σχετικό υλικό που έδειχνε δευτερόλεπτο προς δευτερόλεπτο τις στιγμές της βύθισης του ρουμάνικου οχήματος, το οποίο χάθηκε εν μέσω των νατοϊκών ασκήσεων Saber Guardian, στην οποία συμμετείχαν δεκάδες χιλιάδες στρατεύματα της δυτικής στρατιωτικής συμμαχίας. 

Τραγική ειρωνεία πάντως, μια και το όνομα Πιράνχα δόθηκε στο εν λόγω τροχοφόρο ειδικά εξαιτίας της ικανότητάς του να διασχίζει τέτοιου είδους υδάτινα εμπόδια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ