Κόσμος

Σάλος με εκατομμυριούχο που ζητά αύξηση της ανεργίας κατά 50%

Εκατομμυριούχος, ιδιοκτήτης εταιρείας ακινήτων ζητά αύξηση της ανεργίας κατά 50% καθώς όπως υποστηρίζει οι εργαζόμενοι μετά τον κορονοϊό έγιναν τεμπέληδες. Οι δηλώσεις του προκάλεσαν σάλο και έντονες αντιδράσεις.

Ο Independent, αναφέρει πως ο εκατομμυριούχος που προκάλεσε οργή είναι ο Tim Gurner, ο οποίος ανέφερε πως η εργατικότητα έχει μειωθεί δραματικά από την εμφάνιση της πανδημίας και μετά και η λύση είναι η αύξηση της ανεργίας.

«Οι άνθρωποι αποφάσισαν ότι δεν ήθελαν πραγματικά να δουλέψουν τόσο πολύ. Πρέπει να δούμε την οικονομία να "υποφέρει" και να υπενθυμίσουμε στους ανθρώπους ότι εργάζονται για τον εργοδότη και όχι το αντίθετο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντιδράσεις για τις δηλώσεις

Τα σχόλια του έγιναν viral για όλους τους λάθος λόγους με πολιτικούς αλλά και απλούς πολίτες να κατακρίνουν τις απόψεις του.

«Υπενθυμίζουμε ότι οι μεγάλοι Διευθύνοντες Σύμβουλοι έχουν εκτοξεύσει τις αμοιβές τους τόσο πολύ που η αναλογία αμοιβής CEO προς εργαζόμενο είναι τώρα σε μερικά από τα υψηλότερα επίπεδα που έχουν καταγραφεί ποτέ» έγραψε στο Twitter η βουλευτής των Δημοκρατικών, Alexandria Ocasio- Cortez.

«Αυτός ο χαρακτήρας του Gurner προσωποποιεί οτιδήποτε είναι λάθος με τον απεριόριστο καπιταλισμό και τη λατρεία του σούπερ-CEO: αχαλίνωτη απληστία και μια αλαζονική περιφρόνηση για τους εργαζόμενους» έγραψε ο σχολιαστής των μέσων ενημέρωσης της Αυστραλίας, Mike Carlton.

Η ανεργία και η προσωπική του περιουσία

Να σημειωθεί πως το ποσοστό ανεργίας της Αυστραλίας είναι στο 3,6% που αντιστοιχεί σε περίπου μισό εκατομμύριο ανθρώπους. Σύμφωνα με τα αιτήματα του Gurner πάνω από 250 χιλιάδες άνθρωποι θα μπορούσαν να χάσουν τη δουλειά τους με αύξηση της ανεργίας κατά 50%. 

Με τον ίδιο να έχει 600 εκατομμύρια δολάρια προσωπική του περιουσία, η εταιρεία του Gurner διαθέτει χαρτοφυλάκιο ακινήτων και ανάπτυξης αξίας 6,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η Australian Financial Review επεσήμανε ότι ξεκίνησε στην ανάπτυξη ακινήτων με δάνειο από τον παππού του.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Σφαγή" της Ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας από τους Ουκρανούς-"Σαν τις μύγες" η αεράμυνα του Ζελένσκι κατέρριψε 14 Ρωσικά μαχητικά σε 2 εβδομάδες!

"Νάνος" αποδεικνύεται  στην πράξη η Ρωσική αεροπορία  απέναντι στην τρομακτική αεροπορική ισχύ του ΝΑΤΟ