Κόσμος

Ο Γερμανός αρχηγός κατασκοπείας προειδοποιεί για κυβερνοεπιθέσεις σε τερματικούς σταθμούς LNG

Ο επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών BND προειδοποίησε την Παρασκευή για κυβερνοεπιθέσεις στους τερματικούς σταθμούς εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).

Από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας τον Φεβρουάριο του 2022, έχει καταστεί σαφές ότι ο πόλεμος στον κυβερνοχώρο διεθνοποιείται και αφήνει ίχνη πέρα από την πραγματική περιοχή της κρίσης, δήλωσε ο Μπρούνο Καλ σε συνέδριο κυβερνοασφάλειας στη νότια πόλη της Στουτγάρδης.

"Και οι νέες εγκαταστάσεις για την εκφόρτωση υγροποιημένου φυσικού αερίου θα πρέπει επίσης να θεωρηθούν πιθανοί περαιτέρω στόχοι", ανέφερε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa σύμφωνα με το αφεντικό της BND.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Η Γερμανία βασίζεται, μεταξύ άλλων, στο υγροποιημένο φυσικό αέριο ως εναλλακτική λύση στις ρωσικές παραδόσεις φυσικού αερίου. Κατασκευάζει με ταχείς ρυθμούς τις δικές της υποδομές για τον σκοπό αυτό. Εκτός από τους τρεις τερματικούς σταθμούς υγροποιημένου φυσικού αερίου που βρίσκονται σήμερα στο Wilhelmshaven, το Brunsbuttel και το Lubmin, ετοιμάζονται και άλλες εγκαταστάσεις.

Ο Kahl δήλωσε ότι θεωρεί τη Ρωσία και την Κίνα ως τις μεγαλύτερες απειλές στον κυβερνοχώρο για τη Γερμανία.

"Οι κρατικοί φορείς και στις δύο χώρες δραστηριοποιούνται εντατικά στον κυβερνοχώρο προκειμένου να βλάψουν την πολιτική, τη διοίκηση, τις επιχειρήσεις, την έρευνα, αλλά και την κοινωνία στη Γερμανία", δήλωσε.

Ο Kahl επεσήμανε επίσης επιθέσεις από πολύ μικρότερα κράτη, λέγοντας: "Στον ψηφιακό κόσμο, δεν είναι πρωτίστως το μέγεθος και η μάζα, αλλά κυρίως η καινοτόμος δύναμη και η δημιουργικότητα, όταν πρόκειται να επιτευχθεί ο μεγαλύτερος δυνατός αντίκτυπος".

Αυτό ισχύει και στο διαδίκτυο για θέματα όπως η κατασκοπεία, η δολιοφθορά, η παραπληροφόρηση ή το έγκλημα στον κυβερνοχώρο, είπε.

"Κατά συνέπεια, ακόμη και κράτη που έχουν περιορισμένα μέσα για συμβατικό εξοπλισμό επενδύουν ειδικά στις κυβερνοδυνατότητές τους, προκειμένου να επιτύχουν εικονικά κέρδη στο έδαφος".

Ο Kahl ανέφερε, μεταξύ άλλων, τη Βόρεια Κορέα, το Βιετνάμ και, κυρίως, το Ιράν. Εκεί δραστηριοποιούνται "ομάδες χάκερ κορυφαίας κατηγορίας υποστηριζόμενες από τις μυστικές υπηρεσίες", είπε.

Η γερμανική οικονομία φέρεται να υφίσταται ζημία άνω των 200 δισεκατομμυρίων ευρώ κάθε χρόνο λόγω κυβερνοεπιθέσεων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ