Κόσμος

Λαγκάρντ: "Μείωση των επιτοκίων δεν υπάρχει στην ατζέντα μας"

“Δεν αποφασίσαμε, συζητήσαμε ή ακόμα και αναφέραμε τη λέξη περικοπές”, ανέφερε η Λαγκάρντ μιλώντας σε εκδήλωση την Παρασκευή. “Η διάρκεια σημαίνει διάρκεια”, πρόσθεσε, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η ΕΚΤ επιβεβαίωσε χθες τις εκτιμήσεις των αναλυτών και προχώρησε σε άλλη μια αύξηση των επιτοκίων της κατά 25 μονάδες βάσης, αφήνοντας την ίδια στιγμή ανοιχτή την πιθανότητα ο 14μηνος κύκλος της νομισματικής σύσφιξης να έχει φτάσει στο τέλος του.

“Με βάση την τρέχουσα αξιολόγησή του, το Διοικητικό Συμβούλιο θεωρεί ότι τα βασικά επιτόκια της ΕΚΤ έχουν διαμορφωθεί σε επίπεδα τα οποία, αν διατηρηθούν για επαρκώς μακρό χρονικό διάστημα, θα έχουν σημαντική συμβολή στην έγκαιρη επαναφορά του πληθωρισμού στον στόχο”, ανέφερε η επικεφαλής της ΕΚΤ μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής.

Μιλώντας σήμερα για “διάρκεια” η Λαγκάρντ “έδειξε” τις χθεσινές της δηλώσεις όπου έκανε λόγο για διατήρηση των επιτοκίων στα τρέχοντα επίπεδα “για επαρκώς μακρό χρονικό διάστημα”.

Αν και η ΕΚΤ χθες δεν έδειξε ότι σχεδιάζει να επιστρέψει σε περικοπές, υπήρξαν κάποιες εκτιμήσεις στην αγορά ότι η αντιστροφή των προηγούμενων αυξήσεων θα μπορούσε να ξεκινήσει το πρώτο μισό του 2024.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ξεκίνησε ο ρωσικός οδοστρωτήρας σε ένα τεράστιο μέτωπο χρησιμοποιώντας την τακτική της “Λοξής φάλαγγας” ενώ πέφτουν πόλεις η μία μετά την άλλη

Ποιος θα σταματήσει 200.000 Ρώσους στρατιώτες αναρωτιούνται πολλοί στην Ουκρανία -Οι Ρώσοι έχουν τοπική υπεροχή 3:1...
Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι θα στείλουν πολεμικά πλοία στην Λιβύη; Ο Έλληνας πρόξενος συζητά την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων με τον ΥΠΕΞ του Χαφτάρ

Οι υπουργοί Ενέργειας της Λιβύης και της Τουρκίας συζητούν την επέκταση της συνεργασίας στον τομέα του πετρελαίου και...