Κωνσταντινούπολη
Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Τους γλεντάνε οι Αμερικανοί: Τουρκικός χάρτης χωρίς την Κωνσταντινούπολη προβλήθηκε στο Fox News-Εξαγριωμένη η Άγκυρα!

«Μεγάλη Πρόκληση: Ένα αμερικανικό τηλεοπτική κανάλι δημοσίευσε έναν χάρτη της Τουρκίας χωρίς την Κωνσταντινούπολη στην επικράτεια της χώρας» είναι τίτλος σημερινής δημοσίευσης του διάσημου ρωσικού Καναλιού 5.

Πώς θα Απαντήσει η Τουρκική Κυβέρνηση στους Αμερικανούς Δημοσιογράφους;

Λίγο πιο συγκεκριμένα, το αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι Fox News έδειξε στον αέρα της εκπομπής του έναν χάρτη της Τουρκίας χωρίς να περιλαμβάνεται στην επικράτεια της χώρας η Κωνσταντινούπολη. Η τουρκική εφημερίδα Sabah έσπευσε να γράψει σήμερα για την εξωφρενική τρέλα των ξένων δημοσιογράφων, οι οποίοι κατηγορήθηκαν από τους Τούρκους για άλλη μία πολύ προκλητική συμπεριφορά κατά της Άγκυρας.

Έτσι, η τουρκική εφημερίδα γράφει πως το αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι «έχει επανειλημμένα αναστατώσει» την κοινωνία με μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες σχετικά με τις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία και μετέπειτα αναφορά με τον σεισμό στην πόλη Καχραμάνμαρας, όταν και το Fox News αναφέρεται πως μετέδωσε σημαντικές πληροφορίες για το περιστατικό. Το νεότερο γεγονός που προκάλεσε τους Τούρκους περιγράφεται από την τουρκική εφημερίδα ως το κερασάκι στην τούρτα.

«Το Fox News έχει περιλάβει την Τουρκία σε έναν χάρτη της Μέσης Ανατολής που χρησιμοποιεί. Μία λεπτομέρεια στο χάρτη μας κλόνισε. Παρατηρήθηκε πως η Κωνσταντινούπολη δεν περιλαμβάνονταν στον χάρτη της Τουρκίας που χρησιμοποιήθηκε στο τηλεοπτικό κανάλι των ΗΠΑ» έγραψε η εφημερίδα Sabah.

Η τουρκική κυβέρνηση απέρριψε το ενδεχόμενο να επρόκειτο για λάθος ή για ατύχημα, πράγμα που σημαίνει πως η Άγκυρα θεωρεί εσκεμμένη την αφαίρεση της Κωνσταντινούπολης από την τουρκική επικράτεια στον χάρτη που προβλήθηκε στον αέρα της αμερικανικής τηλεόρασης.

«Χρησιμοποιώντας τον χάρτη της Τουρκίας χωρίς την πόλη της Κωνσταντινούπολης, το αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι έστησε μία μεγάλη πρόκληση» γράφει η επίσημη δήλωση της χώρας.

τουρκικός χάρτης χωρίς την Κωνσταντινούπολη στο Fox News

Απολύθηκε ο Τάκερ Κάρλσον του Fox News

Νωρίτερα, το ρωσικό Κανάλι 5 μας είχε ενημερώσει για την απόλυση και την άμεση αντικατάσταση του Αμερικανού παρουσιαστή Τάκερ Κάρλσον, ο οποίος εργάζονταν στο Fox News.

Την θέση του πασίγνωστου παρουσιαστή κατάφερε να αποκτήσει ο Τζέσι Γουότερς, σύμφωνα με δημοσίευση του αμερικανικού καναλιού.

Στις 17 Ιουλίου του 2023 το κανάλι πραγματοποίησε την πρώτη μετάδοση με τον νέο του παρουσιαστή σε μία νέα εκπομπή.

Ο Κάρλσον βέβαια αποτελούσε αδιαμφισβήτητα το γνωστότερο μέλος του καναλιού, ωστόσο στις 24 Απριλίου το κανάλι ανακοίνωσε δημόσια πως ο παρουσιαστής του θα εγκατέλειπε το δίκτυο. Η τελευταία εκπομπή με τον Κάρλσον έλαβε χώρα στις 21 Απριλίου.

Τάκερ Κάρλσον
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Δικαιολογίες για πυρηνικά όπλα αναζητά η Άγκυρα-Ραβίνος του Ισραηλινού Στρατού: “Η Τουρκία είναι η γη της επαγγελίας και θα την διεκδικήσουμε” (Βίντεο)

Έρχεται κράτος του Κουρδιστάν ως σχέδιο ζώνης ασφαλείας των ΗΠΑ για τα πετρέλαια στην Μέση Ανατολή