Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Χάκερς «εισέβαλαν» στα κινητά 2.800 αστυνομικών στην Ελβετία

Χάκερ κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στους αριθμούς κινητών τηλεφώνων 2.800 υπαλλήλων της αστυνομίας του καντονιού της Βέρνης, στην Ελβετία, όπως ανέφεραν οι αρχές. Οι δράστες δεν έχουν ταυτοποιηθεί
Μέσω ενός σφάλματος ασφαλείας σε εφαρμογή που χρησιμοποιούσαν όλοι οι αστυνομικοί στα smartphones οι χάκερ απέκτησαν πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, η Φλουρίνα Σενκ.

«Υπήρξε μια διαρροή δεδομένων, δηλ. ονομάτων και αριθμών τηλεφώνων υπαλλήλων που έχουν κινητό τηλέφωνο, δηλ. όλος ο κόσμος», είπε χαρακτηριστικά στη δημόσια τηλεόραση SRF.

Προς το παρόν, φαίνεται πως τα δεδομένα που απέκτησαν με αυτόν τον τρόπο οι κυβερνοπειρατές δεν διαδόθηκαν ευρύτερα, σύμφωνα με τις αρχές.

Το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας (NCSC) ενημέρωσε την αστυνομία της Βέρνης στις 21 Ιουλίου για το σφάλμα ασφαλείας στην εφαρμογή "MobileIron", όμως αν και το πρόβλημα επιλύθηκε γρήγορα, οι πληροφορίες είχαν ήδη διαρρεύσει.

Το "MobileIron", μια εφαρμογή που χρησιμοποιείται ευρέως σε πολλές χώρες, επιτρέπει στους υπαλλήλους μιας επιχείρησης ή μιας διοικητικής αρχής να συνδέονται με ασφάλεια με τους κινητούς εξοπλισμούς τους στους σέρβερ του εργοδότη.

Η Aστυνομία της Βέρνης δήλωσε ότι δεν έχει ιδέα για τους δράστες της κλοπής δεδομένων, ανέφερε όμως πως έχει ξεκινήσει ποινική έρευνα.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...