Κόσμος

Wagner: Λειτουργεί στη Λευκορωσία ως «εκπαιδευτική οργάνωση»

Η ρωσική μισθοφορική ομάδα Wagner έχει καταχωρηθεί ως «εκπαιδευτική οργάνωση» στη Λευκορωσία, αποκάλυψαν δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης την Τετάρτη.

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η εταιρεία είχε καταχωρηθεί ως ΕΠΕ στις 4 Αυγούστου με έδρα την περιοχή όπου πιστεύεται ότι εδρεύουν τα στρατεύματα της Wagner.

Ειδικότερα, το κρατικό μητρώο εταιρειών και ατομικών επιχειρήσεων της Λευκορωσίας αναφέρει ότι η Wagner καταχωρίστηκε για «εκπαιδευτικές δραστηριότητες» στο χωριό Τσελ, στην ίδια τοποθεσία με τη νέα της βάση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην ίδια διεύθυνση, αναφέρει το BBC, είχε καταχωρηθεί τον Ιούλιο και η εταιρεία ακινήτων Concord Management and Consulting, καταχωρήθηκε στην ίδια διεύθυνση τον περασμένο μήνα. Η Concord λέγεται ότι ανήκει κατά 100% σε ρωσική εταιρεία με το ίδιο όνομα, της οποίας γενικός διευθυντής είναι ο επικεφαλής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Η Ρωσία, με διάγγελμα του προέδρου Πούτιν λίγες ημέρες μετά την ανταρσία της Wagner είχε δώσει τη δυνατότητα στα μέλη της εταιρείας να μετακινηθούν στη Λευκορωσία στο πλαίσιο για συμφωνίας για τον τερματισμό της ανταρσίας.

Από τότε μέλη της Wagner είχαν εντοπιστεί να φτάνουν σε στρατόπεδο νότια του Μινσκ, της πρωτεύουσας της Λευκορωσίας, για να εκπαιδεύουν στρατεύματα της χώρας.

Ο ηγέτης της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο είχε μεσολαβήσει για τη σύναψη συμφωνίας μεταξύ της Wagner και των ρωσικών αρχών. Είπε μάλιστα ότι μπορεί να κληθούν να υπερασπιστούν τη χώρα του, αν και πρόσθεσε ότι θα τους παρακολουθούν στενά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Δικαιολογίες για πυρηνικά όπλα αναζητά η Άγκυρα-Ραβίνος του Ισραηλινού Στρατού: “Η Τουρκία είναι η γη της επαγγελίας και θα την διεκδικήσουμε” (Βίντεο)

Έρχεται κράτος του Κουρδιστάν ως σχέδιο ζώνης ασφαλείας των ΗΠΑ για τα πετρέλαια στην Μέση Ανατολή