Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Μεντβέντεφ: Εάν η Ουκρανία συμφωνήσει να παραχωρήσει εδάφη, θα πρέπει να χάσει και το Κίεβο

Σε σκληρή γραμμή ήταν το σχόλιο του αντιπροέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, στις δηλώσεις του συνεργάτη του Γενς Στόλτενμπεργκ, Στίαν Γένσεν πως η παραχώρηση εδαφών της Ουκρανίας στη Ρωσία θα ήταν «πιθανή λύση» για το τέλος του πολέμου και την ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Ο Μεντβέντεφ, ανέφερε στο κανάλι του στο Telegram, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Tass, ότι αν η Ουκρανία συμφωνήσει να εγκαταλείψει εδάφη για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, τότε θα πρέπει να εγκαταλείψει ακόμη και το Κίεβο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


«Γιατί; Η ιδέα είναι περίεργη. Το μόνο ερώτημα είναι ότι όλα τα υποτιθέμενα "δικά τους" εδάφη είναι εξαιρετικά αμφισβητήσιμα. Για να εισέλθουν στο ΝΑΤΟ, οι αρχές του Κιέβου θα πρέπει να εγκαταλείψουν ακόμη και το ίδιο το Κίεβο, την πρωτεύουσα της Αρχαίας Ρωσίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

"Λοιπόν, τότε θα έπρεπε να μεταφέρουν την πρωτεύουσα στη Λβιβ. Εάν, φυσικά, οι Πολωνοί συμφωνήσουν», συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι η Λβιβ είναι η μεγαλύτερη πόλη της δυτικής Ουκρανίας και απέχει λίγα χιλιόμετρα από τη γειτονική Πολωνία.

Νωρίτερα, ο διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Στιάν Γιένσεν, δήλωσε ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ εάν συμφωνούσε να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ