Κόσμος

Σε μήνυση εις βάρος δύο φαρμακευτικών εταιρειών προχωρά η κυβέρνηση της Γκάμπια

Η κυβέρνηση της Γκάμπιας φέρεται αποφασισμένη να κινηθεί νομικά κατά των φαρμακευτικών εταιριών Atlantic Pharmaceuticals και Maiden Pharmaceuticals σχετικά με τα μολυσμένα αντιβηχικά σιρόπια που εισήχθησαν από την Ινδία. Ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε στο πρακτορείο Reuters ότι η κυβέρνηση της αφρικανικής χώρας προσέλαβε μια αμερικανική δικηγορική εταιρία προκειμένου να διερευνήσει τις επιλογές που έχει.

Τουλάχιστον 70 παιδιά, τα περισσότερα ηλικίας μέχρι 5 ετών, πέθαναν από οξεία νεφρική βλάβη πέρυσι στην Γκάμπια. Οι έρευνες των υγειονομικών αρχών οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι οι θάνατοι είναι «πολύ πιθανό» να οφείλονταν σε μολυσμένο αντιβηχικό σιρόπι που εισήχθη από την Ινδία.

Η ινδική φαρμακοβιομηχανία Maiden Pharmaceuticals έχει αρνηθεί οποιαδήποτε αδικοπραγία, ενώ η κυβέρνηση της Ινδίας υποστηρίζει πως εργαστηριακές αναλύσεις έδειξαν ότι τα φάρμακα δεν ήταν μολυσμένα.

Οι οικογένειες 20 θυμάτων έχουν ήδη καταθέσεις μηνύσεις σε βάρος των δύο φαρμακευτικών εταιριών αλλά και των αρχών της Γκάμπιας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Δικαιολογίες για πυρηνικά όπλα αναζητά η Άγκυρα-Ραβίνος του Ισραηλινού Στρατού: “Η Τουρκία είναι η γη της επαγγελίας και θα την διεκδικήσουμε” (Βίντεο)

Έρχεται κράτος του Κουρδιστάν ως σχέδιο ζώνης ασφαλείας των ΗΠΑ για τα πετρέλαια στην Μέση Ανατολή