Κόσμος

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν διέταξαν να κλείσουν τα ινστιτούτα αισθητικής

Η κυβέρνηση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν διέταξε τα ινστιτούτα αισθητικής στη χώρα να κλείσουν σε διάστημα ενός μήνα, ανακοίνωσε το υπουργείο Ηθών, περιορίζοντας ακόμη περισσότερο την πρόσβαση των γυναικών στη δημόσια ζωή.

«Η διορία για το κλείσιμο των ινστιτούτων αισθητικής είναι ένας μήνας», δήλωσε ο Μοχαμάντ Σαντίκ Ακίφ, εκπρόσωπος του υπουργείου Προστασίας των Ηθών και Προώθησης της Αρετής.

Ξένες κυβερνήσεις και αξιωματούχοι του ΟΗΕ έχουν καταδικάσει τους ολοένα και αυξανόμενους περιορισμούς που επιβάλλουν οι Ταλιμπάν στις γυναίκες αφότου κατέλαβαν την εξουσία το 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πέρυσι οι αρχές του Αφγανιστάν έκλεισαν τα περισσότερα λύκεια θηλέων, απαγόρευσαν στις γυναίκες να φοιτούν στο πανεπιστήμιο αλλά και να εργάζονται σε οργανώσεις αρωγής. Η παρουσία γυναικών απαγορεύεται σε πολλούς δημόσιους χώρους, όπως τα λουτρά, τα γυμναστήρια και τα πάρκα.

Τα ινστιτούτα αισθητικής εμφανίστηκαν στην Καμπούλ και σε άλλες πόλεις του Αφγανιστάν μετά την κατάρρευση του πρώτου καθεστώτος των Ταλιμπάν, στα τέλη του 2001.

Πολλά παρέμειναν ανοικτά μετά το 2021, με τις ταμπέλες και τα παράθυρά τους καλυμμένα, προσφέροντας σε κάποιες γυναίκες εργασία και στις πελάτισσές τους υπηρεσίες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος
Ελληνοτουρκικά 0

Κλίμα έντασης στα σύνορα! Την ώρα που η Τουρκία πιέζει τον Έβρο, η στάση του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως φέρνει κύμα αντιδράσεων

Το «Δόγμα Οζάλ» για το Μεταναστευτικό-Σειρά δημοσιευμάτων του ελληνικού τύπου μιλούν για ραγδαία αύξηση ενδιαφέροντος...