Κόσμος

Το μήνυμα του Αρχιεπίσκοπου Αμερικής για την Ημέρα Ανεξαρτησίας

To μήνυμά του για την 247η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Αμερικής απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος. Σε αυτό, ιδιαίτερη μνεία έχει η έννοια της ελευθερίας και της πατρίδας.

«Σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία ακούμε ολοένα και περισσότερα μηνύματα μίσους από κάποιους πολιτικούς, είναι καλό να θυμόμαστε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής είναι η χώρα της ελευθερίας, μιας ελευθερίας που συγχρόνως αποτελεί πολύτιμο δώρο και μεγάλη ευθύνη», αναφέρει.

«Η επέτειος της 4ης Ιουλίου, της εθνικής εορτής όλων των Αμερικανών, ανεξάρτητα από το πότε και πώς οι πρόγονοί τους έφθασαν σε αυτή την όμορφη ήπειρο, είτε πριν από χιλιάδες χρόνια, όταν διέβησαν τον Βερίγγειο πορθμό, είτε ερχόμενοι με τα καράβια των αποίκων ή των σκλάβων, είτε ακολουθώντας περίπλοκες διαδικασίες μετανάστευσης, αποτελεί αφετηρία για να αναλογιστούμε τις ευθύνες και τα καθήκοντά μας για την προστασία της ελευθερίας», σημειώνει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.


Επιπρόσθετα, όπως υπογραμμίζει, «Όλοι δεν μπορούμε να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας με τα όπλα, γιατί αυτό είναι ευθύνη του στρατού, όμως όλοι μπορούμε να υποστηρίξουμε την ιδέα. Η ελευθερία δεν εξασφαλίζεται με τα όπλα, όσο ισχυρά και να είναι αυτά, αλλά με τη στάση κάθε πολίτη όταν αναγνωρίζει τα δικαιώματα και την ελευθερία των άλλων, καθώς η συμπεριφορά μας προς τον πιο αδύναμο καθορίζει και την ποιότητα της δημοκρατίας μας».

«Η βάση της ελευθερίας», προσθέτει ο Αρχιεπίσκοπος, «είναι η αγάπη που απελευθερώνει την καρδιά και την ψυχή του καθενός από τα δεσμά του μίσους, της κατακρίσεως και της υποκρισίας, και ως εκ τούτου η πραγματική ελευθερία προϋποθέτει τη γενναιότητα της ανάληψης των μεγάλων ευθυνών, της διατήρησής της στη χώρα μας που είναι γνωστή και ως ο τόπος των γενναίων».

Και καταλήγει: «Οφείλουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα για μία ενωμένη Αμερική στην οποία όλοι θα ζούμε ευλογημένοι και χαρούμενοι, με πνευματική αφθονία και με υλική επάρκεια, ενώ ως Ορθόδοξοι χριστιανοί ας είμαστε ευγνώμονες για την ελευθερία εν Αγίω Πνεύματι που απολαμβάνουμε και ας προσπαθήσουμε ώστε όλοι οι συμπολίτες μας να μετέχουν ισότιμα στα αγαθά της γης της ελευθερίας και του τόπου των γενναίων».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η τουρκική μοίρα “Κόμπρα” έχει στόχο τις ελληνικές μονάδες επιφανείας στο Αιγαίο-Τρόμος στην Άγκυρα για τις 121 ελληνικές “Οχιές”

Όλα δείχνουν πλέον ότι, οι Τούρκοι ετοιμάζονται να κάνουν εξορύξεις στην Α. Μεσόγειο, και για αυτό προσαρμόζουν όλες...
Ελληνοτουρκικά 0

Γερμανικά Συνδικάτα πιέζουν τον Σόλτς για πώληση των Eurofighters στην Τουρκία- Ο ρόλος της Ελλάδας και η αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο

Γιατί άραγε η Τουρκία η οποία τάχα θέλει να βρεί λύσεις με ειρηνικό τρόπο με την Ελλάδα στο Αιγαίο, καίγεται για την...