Κόσμος

Βρετανία: Πάνω από 10.000 αφίξεις μεταναστών από την αρχή του χρόνου

Περίπου 486 άνθρωποι διέπλευσαν τη Μάγχη την Παρασκευή και άλλοι 374 χθες Σάββατο.

Ο προσωρινός συνολικός αριθμός για το 2023 ανέρχεται σήμερα σε 10.139, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, που είναι υπεύθυνο για τη μετανάστευση.

Το 2022 διέπλευσαν τη Μάγχη 45.755 μετανάστες.

Οι διελεύσεις αυξήθηκαν, έπειτα από ένα μικρό διάλειμμα ηρεμίας, νωρίτερα μέσα στον μήνα με 2.529 ανθρώπους να φέρεται ότι διέπλευσαν από τις 10 ως τις 17 Ιουνίου.

Αυτό περιλαμβάνει 549 διελεύσεις την Κυριακή 11 Ιουνίου, τον μεγαλύτερο αριθμό σε μια μόνο ημέρα από την αρχή του φετινού χρόνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Bρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ έθεσε ως μια από τις πρώτες προτεραιότητές του για τον φετινό χρόνο να σταματήσουν οι διελεύσεις με μικρά πλοιάρια καθώς και να μην υπάρχουν πλέον λίστες αναμονής στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, να αναπτυχθεί η οικονομία, να μειωθεί κατά το ήμισυ ο πληθωρισμός και να περιοριστεί το εθνικό χρέος.

Επτά πλοιάρια εντοπίστηκαν χθες, που σημαίνει ότι κατά μέσο όρο περίπου 53 άνθρωποι ανά πλοιάριο διέπλευσαν τη Μάγχη.

Ο συνολικός αριθμός των διελεύσεων μέχρι στιγμής αυτό το χρόνο παραμένει χαμηλότερος με τον αντίστοιχο την ίδια περίοδο του περασμένου χρόνου.

Περισσότερες από 11.300 διελεύσεις είχαν καταγραφεί μέχρι τις 17 Ιουνίου του 2022, τουλάχιστον 1.000 περισσότερες από τις 10.139 που ήταν μέχρι τώρα το 2023.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Δικαιολογίες για πυρηνικά όπλα αναζητά η Άγκυρα-Ραβίνος του Ισραηλινού Στρατού: “Η Τουρκία είναι η γη της επαγγελίας και θα την διεκδικήσουμε” (Βίντεο)

Έρχεται κράτος του Κουρδιστάν ως σχέδιο ζώνης ασφαλείας των ΗΠΑ για τα πετρέλαια στην Μέση Ανατολή