Κόσμος

Νέο βίντεο από τη στιγμή της διάσωσης των 4 παιδιών στη ζούγκλα της Κολομβίας

Ένα νέο βίντεο από την στιγμή της διάσωσης των τεσσάρων παιδιών στην Κολομβία έρχεται στη δημοσιότητα.

Το βίντεο δείχνει τις πρώτες στιγμές που τα τέσσερα αγνοούμενα παιδιά βρέθηκαν ζωντανά μετά από αεροπορικό δυστύχημα. Τα παιδιά κατάφεραν να επιβιώσουν μόνα τους μέσα στη ζούγκλα  του Αμαζονίου στην Κολομβία για ημέρες.

Στο βίντεο φαίνονται διασώστες να φροντίζουν τα παιδιά, με έναν άνδρα να κρατά ένα παιδί στην αγκαλιά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δύο πιλότοι μαζί και η μητέρα των παιδιών σκοτώθηκαν όταν το αεροσκάφος συνετρίβη την 1η Μαΐου. Τα αδέρφια, ηλικίας 13, εννέα, πέντε και ενός ετών, εντοπίστηκαν στις 9 Ιουνίου - όπου διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν με αεροπλάνο από τη ζούγκλα σε στρατιωτικό νοσοκομείο στην πρωτεύουσα της Κολομβίας, Μπογκοτά.

 Αναζητείται ο σκύλος διασώστης 

Την ίδια στιγμή, Κολομβιανές ομάδες έρευνας και διάσωσης έχουν κινητοποιηθεί ώστε να βρουν τον Ουίλσον, τον σκύλο διασώστη που εξαφανίσθηκε στη διάρκεια έρευνας στη ζούγκλα.

Πρόκειται για ένα βελγικό ποιμενικό ο οποίος χάθηκε στα πυκνά δάση του Αμαζονίου αφού πρώτα είχε οδηγήσει τις Αρχές στα ίχνη των παιδιών.

Πολλοί Κολομβιανοί αναρτούν φωτογραφίες του Ουίλσον για να υποστηρίξουν τις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης, ενώ μέσα ενημέρωσης παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις.

Το σώμα των μηχανικών των κολομβιανών ενόπλων δυνάμεων ανήρτησε στο Twitter φωτογραφία του Ουίλσον όταν ήταν κουτάβι. Στο μήνυμα που τη συνοδεύει αναφέρεται: «Ο Ουίλσον γεννήθηκε, ανατράφηκε και εκπαιδεύτηκε από εμάς. Η επιχείρηση δεν έχει τελειώσει: Οι στρατιώτες μας συνεχίζουν την έρευνα μέρα και νύχτα για να βρουν τον τετράποδο ήρωά μας».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ