Κόσμος

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: "Οι πρεσβυτέρες, θεμέλιο των κοινοτήτων μας στην Ομογένεια"

Τη βαρύνουσα και κομβική προσφορά των πρεσβυτερών στις κοινότητες της ομογένειάς μας στην Αμερική εξαίρει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος σε εγκύκλιό του για τη σημερινή Κυριακή, που είναι αφιερωμένη στην εθνική αδελφότητα των πρεσβυτερών.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «οι πρεσβυτέρες προσφέρουν καθημερινά τον εαυτό τους, τα χαρίσματα και τα ταλέντα τους στις κοινότητες, υποστηρίζοντας και ενισχύοντας τη διακονία των συζύγων τους και αποτελώντας το ακλόνητο στήριγμα κάθε ιερατικής οικογένειας». «Είναι», υπογραμμίζει, «οι πρωταθλήτριες των κοινοτήτων μας, αντιπροσωπεύοντας την αυταπάρνηση και την προσφορά και αποτελώντας παράδειγμα διακονίας και αυτοθυσίας. Οφείλουμε να βασιζόμαστε σε αυτές και να τους αποδίδουμε σεβασμό ευγνωμοσύνη και τιμή, όπως ακριβώς τους αξίζει», επισημαίνει.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η τουρκική μοίρα “Κόμπρα” έχει στόχο τις ελληνικές μονάδες επιφανείας στο Αιγαίο-Τρόμος στην Άγκυρα για τις 121 ελληνικές “Οχιές”

Όλα δείχνουν πλέον ότι, οι Τούρκοι ετοιμάζονται να κάνουν εξορύξεις στην Α. Μεσόγειο, και για αυτό προσαρμόζουν όλες...
ουκρανικά τηλεκατευθυνόμενα με εκρηκτικά
Ένοπλες Συρράξεις 0

Νέα ουκρανική τακτική τρόμου στο μέτωπο-Στέλνουν τηλεκατευθυνόμενα με εκρηκτικά σε ρωσικά χαρακώματα και... όποιον πάρει ο Χάρος (Εικόνα)

Αν και είναι εντυπωσιακά απλά στον σχεδιασμό τους, τα εν λόγω επίγεια drones καμικάζι έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά...
Ελληνοτουρκικά 0

Γερμανικά Συνδικάτα πιέζουν τον Σόλτς για πώληση των Eurofighters στην Τουρκία- Ο ρόλος της Ελλάδας και η αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο

Γιατί άραγε η Τουρκία η οποία τάχα θέλει να βρεί λύσεις με ειρηνικό τρόπο με την Ελλάδα στο Αιγαίο, καίγεται για την...